La sfârșitul anului 2018, jucatorii de tenis în scaun rulant de la CSM București trag linia și reflectă asupra realizărilor din 2018. Astfel, Ionuț Filișan și Mihai Gaiță au participat ca parteneri de dublu la un număr de 9 competiții internaționale, dedicate jucătorilor de tenis în scaun rulant, scrie csmbucuresti.ro.

Cei doi au reușit să ajungă în penultimul act la dublu în țări precum Franța, Spania și Grecia. Dar poate cel mai important lucru este că au reușit aceeași performanță și în România, la BRD Argeș Open, unde suporterii români au putut să își vadă compatrioții jucând la cel mai înalt nivel.

În ceea ce privesc reușitele individuale, jucătorii români au avut un an plin.

I. Filișan a câștigat 3 trofee în țări precum Croația, Anglia și Grecia la simplu – consolări, din un total de 4 finale jucate; iar M. Gaiță și-a adăugat în palmares 1 finală și 2 semi-finale la simplu, pe tabloul principal în Anglia, Spania și Suedia.

Noul sezon din 2019 va începe avându-i pe Gaiță ocupând la simplu no. 115 în lume și pe Filișan ocupând no. 121 în lume.

Filișan: „Sunt cu adevărat bucuros să văd amploarea pe care începe să o ia tenisul românesc în scaunul rulant. Noi suntem în continuare determinați să muncim la fel de mult și cred că faptul că nu ne dăm bătuți dă roade. Este important că avem sprijinul sponsorilor al clubului și al suporterilor, deoarece în spatele oricărui sportiv care își dorește să reușească este o echipă care îi dă forța necesară.”

Gaiță: „Este un sentiment frumos să te uiți în spate și să vezi că mergi pe un drum bun, dar pot zice că este un sentiment și mai frumos să privești înainte și să vezi un viitor. Așteptăm noile provocări în 2019 și sper să facem treaba bună în continuare.”