Cea de-a 50-a ediție a Trofeului Carpați a început cu doua victorii spectaculoase ale României A si României B in fața unor adversare extrem de puternice (România B vs Rusia 25-24 România A vs Serbia 29-26). In finala, Romania A a dispus de Romania B cu scorul de 33-24, iar in finala mică: Rusia – Serbia 33-32.

Cu ocazia acestei ediții speciale a Trofeului Carpați și a centenarului Marii Uniri, Federația Română de Handbal a onorat, in pauza finalei, foștii campioni mondiali pentru contribuția remarcabilă adusă în promovarea României si a handbalului românesc. Deasemenea, finala dintre cele două reprezentative ale Românie a fost una specială si pentru cuplul de arbitri Sorin Dinu/Constantin Din, aceasta reprezentând ultimul meci pe care l-au oficiat impreună.

Echipa de handbal feminin a Romaniei va participa la Campionatul European de handbal din Franţa, programat în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie. Pentru aceasta competitie, antrenorii Ambros Martin şi Horaţiu Paşca s-au descis asupra lotului de jucătoare care va face deplasarea la acest turneu. Pe lângă cele 15 fete de la lotul A au fost cooptate în delegaţie şi două tricolore de la lotul B, Mădălina Zamfirescu şi Anca Polocoşer, ultima fiind debutantă la un turneu final de senioare.

Delegaţia tricoloră va pleca în Franţa pe 29 noiembrie şi va evolua la Brest, într-o grupă cu Norvegia, Cehia şi Germania. Debutul este pe 1 decembrie, cu Cehia.
România se va deplasa cu un lot de 17 jucătoare, iar una va rămâne rezervă. Pe parcursul competiţiei, fiecare naţională va avea dreptul să facă câte două schimbări.

Lotul României pentru Euro este următorul:

Portari: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska

Extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei, Cristina Florică

Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Anca Polocoşer

Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu

Interi dreapta: Ana Maria Dragut, Melinda Geiger

Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriştioiu

Pivoţi: Crina Pintea, Daniela Raţiu, Raluca Băcăoanu.