In perioada 19-20 ianuarie 2022, Facultatea de Știinta și Ingineria Materialelor, specializarea Ingineria Mediului de la Universitatea POLITEHNICA din București, a fost gazda in regim online a Concursului National „Mediul – O șansă a viitorului”, editia a IV-a. Concursul s-a adresat tuturor elevilor și profesorilor din invațământul preuniversitar pasionați de protecția și conservarea mediului și a cuprins trei secțiuni: prezentari orale, poster, expozitie foto. Au participat 15 licee si colegii, cu peste 170 de elevi din judetele Ilfov, Prahova, Tulcea, Ialomita, Giurgiu, Valcea si municipiul Bucuresti.

Cele doua zile de concurs au oferit tuturor sansa de a prezenta idei noi, initiative si aspecte de mediu specifice zonelor in care participantii isi desfasoara activitatea. Juriul a fost format din cadre didactice si studenti de la specializarea Ingineria Mediului, alaturi de Directorul General Uzinsider, Costica T. Mustata. Sponsorii concursului au fost Centrul de Cercetari si Expertizari ECOMET din UPB si Uzinsider SA, care au acordat premii in valoare totala de 3.500 lei.

De mentionat ca printre castigatori s-au aflat elevi prahoveni, care, alaturi de profesorii indrumatori, au ridicat nivelul stiintific al concursului prin calitatea lucrarilor prezentate. Detalii pe Prahova Business.