„Mă bucură faptul că pot anunța finalizarea evaluării proiectelor regionale pentru învățământul dual! Am anunțat, astăzi, în ședința de Guvern, faptul că sunt 29 de consorții eligibile pentru a primi finanțare, ceea ce demonstrează că interesul este extrem de mare, fiecare regiune a țării având cel puțin un proiect depus.

Aceste consorții regionale pentru învățământ dual conectează actul educațional cu piața forței de muncă, astfel fiind construită o compatibilitate între cerere și ofertă. În plus, tinerii își vor putea continua studiile în învățământul superior tot în sistem dual (licență, masterat, doctorat).

Ne-am propus să identificăm surse de finanțare suplimentare, pe lângă cele 338 de milioane de euro alocate prin apel, pentru a sprijini cât mai multe dintre proiectele depuse, chiar dacă ținta stabilită în Planul Național de Redresare și Reziliență este de cel puțin 10 consorții.

Consorțiile profesionale oferă șanse reale elevilor, care se pot dezvolta prin participarea la un număr consistent de stagii de pregătire practică.

Fiecare campus nou construit va avea un teren de minimum 20.000 m2, pentru a fi asigurată toată infrastructura necesară organizării cursurilor.

Tinerii vor beneficia de toate condițiile necesare: instructori pentru pregătirea practică, echipamente de lucru și de protecție, mobilier, materiale consumabile, precum și de asigurări de răspundere civilă în cazul unor eventuale accidente”, a anunțat azi ministrul Educației Ligia Deca.

foto: ziare.com