„Dragi elevi, stimați părinți, dragi profesori,
Începem un nou an școlar, cu aspirația de a-i adăuga plusvaloarea necesară pentru ca educația să fie un domeniu din ce în ce mai performant, în consens cu politicile educaționale europene.
Nicolae Iorga susținea că „școala cea mai bună e aceea în care înveți înainte de toate a învăța”, validând astfel opțiunea unei educații deschise, care să asigure tinerilor competențe de învățare pe tot parcursul vieții, adaptabilitate și deschidere pentru a înțelege și a valorifica noua paradigmă educațională a mileniului în care trăim.
Doresc o instituție școlară care să devină un reper cultural și comportamental, modelând mentalitatea întregii comunități și având ca argument opinia lui Comenius, care considera că „omul nu poate deveni om decât dacă este educat”. Politicile educaționale vor consolida consensul tuturor actorilor implicați în educarea tinerilor, astfel încât, unitățile școlare să personalizeze activitatea de învățare, construindu-i o aură locală în context național, prin cultura organizațională proprie, implicând coerent, întreaga societate, la construirea viitorului fiecărui copil și al nației în ansamblul ei.
Vă respect pe voi, dragi elevi ai școlii românești! Vă respect familiile și respect eforturile pe care acestea le fac pentru a vă asigura educarea și formarea! Acum, sunteți senini și visători, calități care vă vor susține devenirea. În școală, pătrundeți în universul fascinant al cunoașterii prin joc, apoi prin învățarea conștientă, pentru a înțelege corect mecanismele evoluției lumii. 
Dragi colegi profesori, am convingerea că efortul de a fi competitivi, pe care îl faceți zilnic, va fi recompensat și în noul an școlar. Vă doresc spor în lansarea și derularea proiectelor prin care să dezvoltați personalitatea fiecărui elev, astfel încât viitorul școlii românești să poarte marca valorii adăugate.
Ca profesor, știu că educația de calitate modelează societatea, creând starea de bine a fiecărui individ și imaginea de țară, în context internațional. Cu certitudine că, în anul școlar 2019-2020, proiectele din zona educației ne vor uni, asigurând coeziune echipei în care fiecare partener, exercitându-și rolul cu responsabilitate, va consolida profilul școlii românești în spațiul comunitar.
Tuturor, împliniri, entuziasm și bucurii în noul an școlar!
Acesta este mesajul transmis luni, 9 septembrie, de Ministrul interimar al Educației Naționale, Valer-Daniel BREAZ.

foto: ziarullumina.ro

Începem un nou an școlar, cu aspirația de a-i adăuga plusvaloarea necesară pentru ca educația să fie un domeniu din ce în ce mai performant.