Oficial: 11 orașe din România vor organiza concerte în cadrul George Enescu Festival din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară.
Potrivit organizatorilor, publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale în Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile, la București.
Astfel, în total, în țară, se vor desfășura 24 de concerte, dublu față de ediția anterioară. Artiști și ansambluri de talie mondială, precum Elisabeth Leonskaja, David Grimal, La Grande Chapelle Madrid, Anna Tifu, Kamerata Baltica, Charles Richard-Hamelin, alături de mai tinerii artiști care au câștigat recent premii la prestigioase concursuri internaționale de vioară și pian, cum sunt 辻井伸行 Nobuyuki Tsujii 台灣樂迷會 și Ziyu He vor prezenta recitaluri sau concerte alături de Filarmonicile locale, sub bagheta unor dirijori inspirați, cum sunt Gabriel Bebeselea, Lera Auerbach, Jayce Ogren, Cristian Lupes, Marco Angius, Adrian Petrescu sau Brad Lubman.
Concertele din țară se adaugă celor 84 de concerte găzduite la București, care vor putea fi urmărite în toată țara prin video-streaming, pe site-ul Festivalului Enescu-  www.festivalenescu.ro .
Achiziționarea biletelor pentru concertele din țară se va face local, modalitățile de achiziție fiind stabilite de organizatorii din fiecare oraș. Anunțurile de punere în vânzare au început deja și vor continua în perioada următoare.