Biologia moleculara este una dintre cele mai importante ramuri ale biologiei, care ne ajuta sa analizam celula la nivel molecular. Totul poate suna destul de stiintific, insa aceste tehnici de analiza sunt foarte mult utilizate in prezent, in analizele RT PCR efectuate pentru diagnosticare Covid-19.

Echipamente pentru biologie moleculara

Avand in vedere ca acesta ramura a biologiei moleculare, ajuta in procesul de testare si analiza prin RT-PCR, aparatura specifica, precum sistemele de extractive a acidului nucleic si de analiza, se regasesc in lista de echipamente de biologie moleculara esentiale.

Inovatiile de ultim moment aduse in acesta ramura de biologie moleculara si adus un plus considerabil in ceea ce priveste timpul de procesare si analiza, mai ales daca tinem cont ca timpul in aceste momente este cel care face diferenta. Asadar, aparatura specifica de biologie moleculara poate interpretat acum mai multe probe simultan, intr-un timp care se rezuma doar la cateva minute.

Acuratetea oferita de aceste linii de biologie moleculara complexe, este si ea una de mentionat. Aceasta ajunge aproape de perfectiune, iar eroare de acuratete este de cele mai multe ore de maxim 1%.

Marimea echipamentelor de biologie moleculara este si ea importanta, astfel incat sa se poata incadra in cadrul oricarei sectii de analize. Asadar, dimensiunile au cu mult reduse, astfel incat aceasta aparatura sa isi gaseasca mai usor locul.

Distributia de aparatura medicala

In cazul cabinetelor sau clinicilor medicale care doresc sa isi achizitioneze echipamente complexe de biologie moleculara, acestea trebuie sa se adreseze doar distribuitorilor autorizati din piata. Acestia sunt cei care pot oferi aparatura necesara si mai ales sa garanteze pentru acestia.

Achizitionarea unor astfel de echipamente de biologie moleculara, atrage de la sine si contractarea unor alte servicii, precum cele de mentenanta. Orice echipamente medical, are, conform producatorului, o perioada in care trebuie realizata mentenanta, astfel incat sa fie asigurata functionarea corecta a echipamentului.