Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu, aflată la al treilea mandat în fruntea ministerului Educaţie.

Demn de precizat, demiterea este consecința declaraţiilor făcute recent de Ecaterina Andronescu într-o emisiune TV.

Ca urmare, ministru interimar al Educaţiei va fi Daniel Breaz.
Demn de precizat, demiterea este consecința declaraţiilor făcute recent de Ecaterina Andronescu într-o emisiune TV, conform cărora Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie. În același context, Ecaterina Andronescu a făcut o comparație deloc inspirată, atunci când a spus că „pe vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină.
Unu: atunci era atunci, acum e acum și, cel mai important spusele celei aflate la conducerea ministerul Educației bat un apropos vizibil- cum că Alexandra, a cărei familiei trăiește o cumplită tragedie, nu ar fi fost educată corespunzător.
Doi: Autoritățile, și în această situație, Ecaterina Andronescu ar fi trebuit să se gândească la unul dintre principalele motive ale acestei dramatice conjuncturi, anume probleme extrem de grave privind transportul interurban, în sistem existând mari carențe și încălcări ale legii, care au consecințe grave, inclusiv lipsa acoperirii unor trasee cu linii de transport care să îndeplinească toate condițiile legii, astfel încât să fie eradicat fenomenul taximetriei ilegale!!!

„Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc”, a scris premierul în mediul online.

sursa foto: ziare.com