Săptămâna trecută orașul Măgurele a primit vizita Excelenței Sale, domnul Kim Yong Ho, Ambasador al Republicii Coreea în România. Delegația română a fost reprezentată de domnul George Tuță, deputat de Ilfov, doamna Mihaela Toader, administrator public al Consiliului Județean Ilfov, domnul Narcis Constantin, primarul localității Măgurele și Dr. Nicolae Mărginean, directorul general al Institutului IFIN-NH.

Tradiția în cercetare științifică prin Institutul IFIN-NH, prezența laserului de mare putere, precum și proiectul Măgurele Science Park fac din Măgurele o zonă de interes în ceea ce privește cercetarea și inovarea, E.S. arătându-se vizibil interesat de potențialul locului.

Această concluzie a rezultat atât din prima parte a întâlnirii, unde doamna Mihaela Toader a prezentat conceptul și stadiul proiectului Măgurele Science Park, cât și din partea a doua a vizitei, când cele două delegații au vizitat arealul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulbei (IFIN – NH). Principalele obiective aici le-au reprezentat reactorul nuclear VVR-S de cercetare și producție radio izotopi dezafectat și Laserul de la Măgurele (ELI-NP).

demn de apreciat, discuțiile desfășurate pe parcursul vizitei au avut ca subiect principal oportunitățile de colaborare între România și Coreea, atât în ceea ce privește investițiile și comerțul, cât și zona de cercetare.

Mihaela Toader, administrator public a precizat:“Investim în educația copiilor noștri, pentru a-i ajuta să se adapteze mai ușor la schimbările ce vin odată cu ideile născute din cercetare. Suntem deschiși partenerilor care doresc să se implice în dezvoltarea proiectelor majore de dezvoltare a comunității, fie că discutăm despre parcuri științifice sau logistice.”

George Tuță, deputat: ”Pentru o comunitate inovativă, produsul la care se lucrează zi de zi îl reprezintă ideile mărețe. Comunitatea de la Măgurele este cel mai bun exemplu, chiar din toată România, pentru că modalitatea în care abordăm prezentul ne permite să conturăm soluții inovative, pentru o viață mai bună.”

În ciuda unui an dificil, colaborarea dintre România și Coreea a crescut în 2020, iar întâlnirea confirmă interesul unei creșteri și în perioada următoare. Excelența sa a confirmat oportunitatea de dezvoltare în zonă nu doar pentru cele 250 de companii coreene aflate deja în România, ci și pentru viitori investitori.