În cursul zilei de marți, 18 mai 2021, echipele de specialitate din cadrul ADPDU Sector 6 au avut nu mai puțin 37 de intervenții la arborii prăbușiți și crengile rupte ca urmare a vântului puternic din Capitală.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu: „Am avut peste 30 de accidente generate de vântul puternic de astăzi, copaci căzuți, ramuri rupte. Toate sesizările au fost deja rezolvate încă din această seară prin intervenția ADPDU Sector 6 și Poliţia Locală Sector 6.

Am vorbit cu horticultorii ADPDU Sector 6 și concluziile sunt următoarele.

– toți copacii care au căzut sunt verzi. Nu au fost copaci uscați. În aceste condiții ca cele de azi cad copacii încărcați cu frunze, deoarece opun rezistență la vânt.

– în multe cazuri, nici nu au unde să-și dezvolte rădăcini din cauza mediului urban și a betonării fără cap, din trecut, a trotuarelor, alveolele rămase fiind mult prea mici.

Copacii sunt încărcați cu frunze deoarece sunt în perioada de vegetație. Doar în cazul unor toaletări drastice, ar fi fost mai mici șansele ca ei să rămână pe poziție.

În acest moment, PMB a oprit toaletarea copacilor, cu excepția acelora unde copacii sunt uscați.

În Sectorul 6 sunt cca. 280.000 de copaci. Am cerut ADPDU Sector 6 să îmi prezinte un un program de evaluare a sănătății acestor copaci.

ADPDU Sector 6 a toaletat în această primăvară, până la decizia PMB de a opri toaletările, aproximativ 7.000 de copaci.

Mulțumesc ADPDU Sector 6 pentru turul de forță!”