Premierul Viorica Dăncilă a convocat sâmbătă o şedinţă de urgenţă la Palatul Victoria, în urma uluitorului caz din Caracal, unde , pare-se, mai multe victime au fost ucise cu sânge rece de un bărbat cunoscut ca… mecanic auto, dar aflat deja, în vizorul poliției.
Urmare a discuțiilor, s-a decis formarea unui grup de lucru şi, mai mult chiar, se analizează oportunitatea

S-a decis formarea unui grup de lucru şi, mai mult chiar, se analizează propunerea organizării unui referendum.
organizării unui referendum.
 Premierul dorește să meargă sâmbătă la Caracal.
Declaraţiile Vioricăi Dăncilă: 
 „În aceste zile, un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi. Suntem cu toţii plini de durere şi revoltă, de tristeţe şi frustrare pentru că aşa ceva s-a putut întâmpla. Am luat câteva decizii necesare în calitate de prim-ministru, dar este nevoie de mai mult. Mi-am anulat toate vizitele şi evenimentele de astăzi. La sosirea în Bucureşti m-am întâlnit de urgenţă cu ministrul Afacerilor Interne, care m-a informat asupra tuturor măsurilor luate până în acest moment şi a planului de acţiune pentru zilele următoare. I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal pentru a continua coordonarea acestei anchete. Tot astăzi am convocat de urgenţă o şedinţă la Palatul Victoria cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, cu directorul general STS, Sorinel Vasilca şi cu ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu. Am decis înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional care să aibă ca scop gândirea unui plan de măsuri urgente pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situaţii critice la nivelul întregului aparat de stat, grup care va fi condusă de domnul Raed Arafat. Voi propune acest aspect în cadrul şedinţei CSAT de marţi, în calitatea mea de vicepreşedinte”, a declarat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.
Totodată, premierul, care e și președinte PSD, a anunțat că a solicitat amânarea congresulului PSD programat pentru 3 august. 

Șeful Executivului a anunţat că analizează posibilitatea convocării unui referendum pe tema înăspririi pedepselor în cazuri precum cel care acum a îndoliat o țară întreagă, generat de un posibil criminal în serie.

foto: ziare.com