Nu ți se pare că toate băile sunt construite și amenajate în același mod?

De cele mai multe ori, îți concentrezi atenția pe celelalte camere, iar baia este lăsată pe ultima sută de metri. Cumperi rapid materialele de care e nevoie și corpurile clasice pentru baie, însă rezultatul nu este așa cum te-ai așteptat.

Tocmai pentru că nu ai lăsat imaginația să ia decizii pentru tine. De cele mai multe ori, numai așa poți crea spații puternic individualizate. Îți dorești cu orice preț să schimbi atmosfera cu orice preț, însă nu știi de unde să începi? Sunt două lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a începe propriu-zis procesul de amenajare baie:

  • Măsoară corect dimensiunile băii și gândește-te exact unde vrei să așezi fiecare corp sanitar în parte. Dacă spațiul îți conferă libertatea necesară, optează pentru o baie mare în care să inserezi mai multe piese de mobilier. De asemenea, poți insera o cadă spațioasă pe care să o amplasezi unde vrei tu, fără probleme. În cazul în care locuiești într-un apartament sau chiar garsonieră, trebuie să tai de pe listă foarte multe. Alege mobilier compact, care nu dă senzația de înghesuială. Poți alege dulapurile suspendate sau să improvizezi un cuier pe ușă. Oricât de mult ți-ai dori seri în care să te răsfeți într-o cadă cu spumă, într-un asemenea caz doar dușul poate fi alternativa potrivită. De asemenea, optează pentru culori neutre, în ambele cazuri, pentru o atmosferă relaxantă.
  • Alege cu grijă stilul pe care vrei să îl adopți în baie. Există numeroase moduri de a-ți aranja baia. Însă, nu încerca să adopți ceva care doar ți s-a părut interesant într-o fotografie, dar care nu te reprezintă cu adevărat. De asemenea, nu încerca să combini două stiluri fără să te informezi riguros înainte. Alege un stil modern, minimalist, dacă ești adeptul simplității și mai ales dacă spațiul este îngust. Dacă îți dorești să adaugi un strop de personalitate, alegi unul vintage, rustic sau clasic. Însă, integrează-l cu grijă pentru a nu da senzația de prea mult[1] .

Asemenea sfaturi trebuie luate în considerare în fiecare cameră din locuință, mai ales dacă te-ai decis să desfășori amenajare cameră copil. Dacă pleci de la cele două aspecte enumerate mai sus copilul tău se va bucura de o atmosferă liniștită și în același timp personalizată.


Pentru ca spatiul in baie e restrans, foloseste peretii liberi si tavanul pt elemente de design.