„E adevărat și am spus mereu, fără amenzi mult mai mari și fără legi mai stricte, nici nu avem cum să descurajăm astfel de comportamente chiar și dacă ar fi prinși toți cei care fac așa ceva. De ce? Simplu, dacă sunt prinși plătesc o amendă (dacă o plătesc) oricum, mult prea mică, și își văd în continuare de „treabă”.”- Robert Negoiță, referitor la cei acre aruncă orice, oriunde, fără să țină seamă de nimic.

Sancțiuni contravenționale de peste 20.700 de lei, două autoutilitare confiscate și peste 50 de notificări trimise proprietarilor unor terenuri insalubre, cu termen pentru a lua măsurile ce se impun. Este bilanțul aferent perioadei 15.02.2021- 02.03.2021, ca urmare a acțiunilor comune derulate de agenții Poliției Locale Sector 3 alături de comisarii Gărzii Naționale de Mediu pentru depistarea și sancționarea persoanelor care încalcă prevederile legale pentru păstrarea curățeniei în Sectorul 3.

„Au fost vizate:

-persoanele fizice și juridice care nu au respectat procedurile pentru depozitarea deșeurilor provenite din construcții și/ sau demolări pe domeniul public sau privat,

-persoanele fizice și juridice care nu au respectat procedurile legale pentru transportarea deșeurilor provenite din construcții și/ sau demolări, ori a altor tipuri de deșeuri periculoase și nepericuloase pe teritoriul României,

-zonele în care s-a constatat formarea unor depozite de pământ, moloz sau alte deșeuri provenite din construcții.

Atenție!

Aceste acțiuni comune de control vor continua și în perioada următoare, fapt ce permite confiscarea efectivă a mașinilor care transportă și descarcă deșeuri pe teritorul S3, fără respectarea cadrului legal.

Totodată, facem un apel către dumneavoastră, cetățenii S3, să ne susțineți în acest demers și să semnalați punctual, la 021/9543, diferitele situații ce țin de păstrarea curățeniei. Vă mulțumim!”, transmite primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.