În trecut, bucureștenii se bucurau mai mult și mai des de clipa trăită, concediul acestora nefiind limitat la câteva zile pe an.

Echitația a fost o distracție a vremurlor de demult, accesibilă bucureștenilor după deschiderea primelor manejuri, dupa 1870, astfel încât calul era o prezență cotidiană pe șoseaua Kiseleff, dar și pe Lascăr Catargiu, unde era amenajată o alee a călăreților (poza 1)

În 1929, bucureștenii se distrau la Cafe de Paix (poza 2) și, odată cu anii 30, apare distracția în spatiile deschise, în grădina Cișmigiu sau pe terasa Oteteleșanu (poza 3)

Salonul Oteteleșenilor te consacra. Spre a fi cineva, oricine trebuia să treacă prin acest salon. Aici se lansau fetele in lume, aici se lansau tinerii, aici se înnodau intrigile sentimentale, aici se puneau la cale căsătorii, aici se hotărau și multe combinații politice”, descria Constantin Bacalbașa atmosfera de la Terasa Oteteleșanu.

Locuitorii orașului au descoperit excursia montană după 1918. Și vacanța la mare este o cucerire interbelică, raliurile apărând în București tot după primul război mondial. Tot în perioada interbelică apare patinajul la Cișmigiu (poza 4), golful pe marginea canalului Herăstrău și vânătoarea.

Tenisul de câmp, ciclismul și ieșirea la ștrand apar începând cu anii 30. Primele ștranduri au fost deschise în zonele Floreasca, Tei, Băneasa și Grivița- povestește Adrian Majuru.

Amintiri… Amintiri împărtășite din spusele părinților și bunicilor… ori păstrate „adânc” în albumele de fotografii din vechi sertare… Bucureștii de odinioară.

Sursa foto: Bucurestiul de Altadata