Una dintre societatile active pe piata asigurarilor generale din Romania va iesi de pe piata, fiind preluata de catre un alt grup care are, la randul sau, afaceri in tara noastra in acest domeniu.

Ergo International AG si Euroins Insurance Group au anuntat, joi, 7 martie a.c., ca au semnat un acord de achizitie in ceea ce priveste patru susbsidiare de asigurari generale si de viata din Romania, Cehia si Belarus.

„Grupul EUROINS Insurance din Bulgaria (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din regiunea CEE/SEE/CIS, detinut de EUROHOLD Bulgaria, a convenit sa preia patru companii de asigurari din trei tari europene – Romania, Cehia si Belarus. Toate companiile ce vor fi achizitionate sunt subsidiare ale asiguratorului german ERGO, unul dintre marile grupuri de asigurari din Europa, parte a concernului MUNICH Re, unul dintre cei mai mari reasiguratori din lume”, se precizeaza in comunicatul EIG.

EIG va achizitiona companiile subsidiare ale ERGO din Romania si Cehia – asigurari de viata, respectiv generale – precum si compania de asigurari generale din Belarus.

In baza termenilor acordului, EIG va achizitiona toate actiunile detinute de ERGO in aceste companii, inclusiv contractele de munca ale angajatiilor, portofoliul de clienti si sistemele IT.

Venitul din prime al celor patru companii preluate de la ERGO de catre EIG a insumat 72 de milioane de euro (prime brute subscrise) in 2017.

Dupa finalizarea acestei tranzactii, EIG va detine operatiuni in unsprezece tari europene, inclusiv propriile subsidiare din sapte dintre acestea: Bulgaria, Romania, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Cehia si Belarus.

„Achizitia subsidiarelor ERGO din Romania, Cehia si Belarus se potriveste perfect cu strategia noastra de a ne extinde pe piata din Europa centrala si de Est (CEE) si Comunitatea Statelor Independente (CIS), care au un potential urias de crestere, si in acelasi timp ne diversifica portofoliul de produse. La randul sau, EIG va aduce in noile sale subsidiare cele mai bune practici dobandite in operatiunile din cadrul propriei sale retele si le va oferi noilor sai clienti o gama larga de produse de asigurare de incredere, care vor contribui la dezvoltarea pe mai departe a pietelor locale”, a declarat Jeroen van Leeuwen, Chief Operating Officer al EIG.

„Cu aceasta achizitie consolidam de asemenea parteneriatul cu ERGO care ne ofera oportunitatea nu numai de a achizitiona portofoliile unui lider de industrie, ci si de a beneficia de cunostintele si experienta de valoare”, a adaugat el.

La randul sau, Alexander Ankel, Chief Operating Officer, ERGO International AG, a declarat: „Suntem incantati ca am gasit in EIG un cumparator potrivit pentru toate cele patru subsidiare ERGO din regiunea CEE. Acordul reprezinta un important pas inainte care contribuie la optimizarea operatiunilor noastre internationale, pe care am definit-o ca obiectiv strategic in 2016”.