„Continuăm discuțiile informale cu Comisia Europeană în această etapă în care lucrăm la “finisarea” Planului Național de Redresare și Reziliență.

Am avut astăzi o discuție cu Margrethe Vestager, vicepreședinta Comisiei Europene, unul dintre coordonatorii la nivelul Comisiei al procesului de elaborare și evaluare a planurilor naționale de redresare și reziliență. M-am bucurat să constat încă o dată că viziunea noastră în ceea ce privește reforma în domeniul digitalizării este una care se pliază pe obiectivele UE.

Obiectivele noastre privind digitalizarea, stabilite în forma actualizată a PNRR, sunt cloud-ul guvernamental, digitalizarea în sănătate, educație, justiție și nu în ultimul rând digitalizarea ANAF care să contribuie la ridicarea nivelului de colectare a taxelor (unde stăm prost, mult sub media UE). Avem alocați aproximativ 4 miliarde de euro pilonului Transformare digitală, există componente digitale și în reformele și investițiile din ceilalți piloni.

M-am bucurat să aud adjectivul “ambițios” în timpul discuției.

P.S. Am profitat de ocazie și am discutat cu Margrethe Vestager despre nevoia noastră de investiții în autostrăzi, în condițiile în care România este țara care solicită cele mai multe fonduri pentru rutier”, transmite Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.