„Am discutat astăzi cu delegația Nuclear Energy Agency (NEA) despre aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și despre inițiativa regională privind dezvoltarea în domeniul nuclear.

România pune accent pe dezvoltarea capacității de producere a energiei nucleare, prin proiecte substanțiale de investiții.

Decizia luată la nivel european de a accepta energia nucleară ca fiind energie de tranziție către economia curată ne încurajează să sprijinim investițiile în noile capabilități care includ atât noi reactoare, cât și utilizarea tehnologiei SMR. Sunt proiecte care vor contribui la întărirea profilului țării noastre din perspectiva producției de energie și de atingere a independenței energetice, în acord cu viziunea europeană de protejare a mediului și reducere a emisiilor de dioxid de carbon.

Este nevoie să continuăm pregătirea angajaților din acest domeniu și dezvoltarea rețelei de producere și transport a energiei.

Am apreciat sprijinul oferit de  directorul general al NEA, William D. Magwood al IV-lea pentru creșterea capabilităților de a produce energie nucleară și pentru a sprijini procesul de aderare a României la OCDE”, a transmis premierul Nicolae Ionel Ciucă.