Orașele din România au nevoie de modernizare și adaptare la nevoile cetățenilor, care s-au schimbat foarte mult în ultima perioadă. Ultimul an, caracterizat de restricțiile cauzate de pandemie, a adus în prim plan o mai mare nevoie de conectare digitală, sănătatea, mai mult spațiu pietonal sau dedicat mobilității individuale, mai mult spațiu verde și mai puțină poluare, mai multe servicii publice digitale, mai puțină birocrație, cu sisteme care ne ajută să salvăm timp prețios.

“Multe administrații locale funcționează încă după tradiționalele metode birocratice, ceea ce le face anacronice în raport cu vremurile în care trăim și total ineficiente în relația cu cetățeanul. De aceea, speram ca toți actorii implicați în procesul de digitalizare să contribuie în mod susținut la accelerare a acestuia, în așa fel încât plimbatul hârtiilor și coada la ghiseu să devina istorie în cel mai scurt timp”, declară Marius Todor, CEO Total Business Land.

Despre cum vor trebui adaptate strategiile pentru dezvoltarea orașelor, care sunt principalele provocări ale administrației locale în 2021 și ce înseamnă finanțarea inteligentă a proiectelor puteți afla urmărind evenimentul online DEZVOLTAREA STRATEGICĂ PENTRU ORAȘE INTELIGENTE, joi, 11 martie, începând cu ora 14.00. Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City, organizate de Concord Communication, începând din 2017, pentru promovarea conceptului de orașe inteligente.

„Analizarea și promovarea soluțiilor smart city ajută administrația publică să evalueze unde se află și cum pot face mai multe lucruri bune pentru comunitățile locale. Pornind cu proiectul pilot de la Alba Iulia, în ultimii patru ani am des­fășurat o amplă campanie de conștien­tizare a importanței tehnologiei și folosirii ei în mod etic pentru: eficientizarea activităților, dezvoltarea locală și națională, pentru sănătate și sal­varea vieților, dezvoltare economică, cul­turală, pentru turism, mediu, transport, energie, pentru o mai bună funcționare a administra­ției și alte verticale importante pentru o Românie mai bună. Am spus mereu că românii inteligenți de pretutindeni se vor întoarce în orașe și sate inteligente în care pot rămâne co­nectați cu lumea întreagă, dar cu o cali­tate a vieții pe care poate nu o regăsesc acolo unde se află acum”, a declarat Marius Bostan, antreprenor și fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, moderatorul evenimentului „Dezvoltarea strategică pentru orașe inteligente”.

Va fi o dezbatere cu persoane importante din administrația publică și din mediul privat pentru a arăta întregii țări cum se poate face administrație modernă în România. Discuțiile vor avea în vedere soluțiile care sunt la îndemâna autorităților publice locale, cum poate fi abordat procesul digitalizarii interconectate a instituțiilor publice locale, dar și importanța leadershipului instituțional și al colaborării la nivel regional între instituții. De asemenea, va fi abordat subiectul finanțării inteligente a proiectelor, care sunt sursele de finanțare pe care administrația publică locală le poate utiliza.

Pentru a putea participa la eveniment vă puteți înscrie la office@concordcom.ro