Pe data de 4 decembrie, pe una dintre principalele străzi ale capitalei române – Calea Victoriei – alături de „Casa Filip Lenș”, în prezent Uniunea Scriitorilor din România, a avut loc o ceremonie de dezvelire a plăcii memoriale dedicată marelui scriitor rus Lev Tolstoi, care în anul 1854 a petrecut câteva luni la București ca ofițerul în cadrul Armatei Dunărene.

La eveniment au participat Igor Iniushkin – Însărcinat cu afaceri a.i. al Rusiei în România, Natalia Mujennikova – director al Centrului Rus de Știință și Cultură din București, Daniel Cristea-Enache – reprezentant al conducerii Uniunii Scriitorilor din România și Nicolae Spirescu – sculptor şi autor al plăcii memoriale.

În discursul său, reprezentantul misiunii diplomatice ruse, remarcând contribuția semnificativă a lui Lev Tolstoi la vistieria patrimoniului cultural mondial, și-a exprimat încrederea că deschiderea unei plăci memoriale în cinstea marelui scriitor și gânditor rus la București va consolida și va dezvolta legăturile culturale și spirituale între popoarele Rusiei și României, care au istoria și tradițiile bogate.
Sursa: Ambasada Federatiei Ruse in Romania