O delegație a Federației Române de Fotbal (FRF) a avut luni, 25 martie a.c., la Ambasada României din Spania, la Madrid, o întâlnire cu reprezentanții diplomatici români din țara iberică, cu o zi înainte de meciul amical pe care reprezentativa noastră, pregătită de Edi Iordănescu, îl va susține mâine seara contra Columbiei.

Participanții au discutat despre modalitățile prin care FRF poate să sprijine comunitatea românească din Spania și să identifice și să susțină tinerele talente române care practică fotbalul în această țară.

Delegația FRF, condusă de președintele FRF, Răzvan Burleanu, a inclus și directorul tehnic Mihai Stoichiță, secretarul general Radu Vișan, secretarul general-adjunct Gabriel Bodescu, directorul departamentului de scouting Ion Geolgău și Miodrag Belodedici, membru în Comisia Tehnică a FRF. Pe de altă parte, reprezentanții Ambasadei României la Madrid, inclusiv Raluca Mihăilă, însărcinat cu afaceri a.i., consulul general Tiberiu Trifan și ministru consilier Laviniu Enii, au participat la întâlnire din partea gazdelor.

Principalele teme discutate au inclus modalitățile prin care FRF poate să interacționeze mai eficient cu comunitatea românească din Spania, precum și sprijinul pe care cele 8 consulate românești din Spania îl pot oferi pentru activitățile de descoperire de talente desfășurate de FRF. De asemenea, a fost subliniată importanța acordată de FRF tinerilor români din diaspora și dorința de a-i atrage pe aceștia să reprezinte loturile naționale ale României.