Joi, 27 iunie a.c., Departamentul pentru Situații de Urgență a avut deosebita plăcere de a primi o delegație a Comisiei Europene, formată din 25 de jurnaliști străini, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ilfov.
Secretarul de Stat, șeful DSU, dr.Raed Arafat a vorbit delegației străine despre sistemul de urgență din România, despre lucrurile întreprinse atât de către Departamentul pentru Situații de Urgență, cât și de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, despre proiectele derulate cu sprijinul fondurilor europene, achiziționarea de tehnică și echipamente pentru salvatori.
Totodată, în cadrul discuției, s-a vorbit despre importanța implementării sistemului RO-ALERT, ajutorul real adus prin tehnica de difuzare a mesajelor de avertizare de tip Cell Broadcast în România, mai ales în contextul de astăzi, unde fenomenele meteo extreme își fac din ce în ce mai des apariția. Secretarul de Stat, domnul dr.Raed Arafat a vorbit jurnaliștilor străini și despre aplicația DSU, extrem de populară în România, cu peste 700000 de utilizatori, care furnizează informații permanent despre alertele meteo emise de A.N.M., cele mai noi și mai de interes subiecte, restricții de drumuri și altele.
Întâlnirea a continuat prin prezentarea tipurilor de tehnică și a echipamentelor aflate în dotare, evidențierea autospecialelor achiziționate prin fonduri europene.
De asemenea, s-a vorbit și despre finalizarea proiectului “MULTI RISC – MODUL l”, acțiune petrecută ieri, 26 iunie, unde au fost prezentate tipurile de tehnică și echipamente destinate eficientizării misiunilor de salvare, precum, containere cu accesorii de căutare a victimelor și salvare de sub dărâmături, tabere mobile pentru persoanele evacuate, autospeciale de salvare de la înălțime, automacarale pentru ridicarea obstacolelor grele, generatoare electrice pentru iluminat de mare capacitate etc.
La eveniment au participat și Inspectorul General al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă Dan-Paul Iamandi, primul -adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, domnul colonel Cristian Radu, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București- Ilfov, domnul colonel ing. dr. Orlando Șchiopu, șef centru operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, domnul maior Cristian Florea și sublocotenent Bogdan Toma, din cadrul Biroului de Informare și Relații Publice al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Joi, 27 iunie a.c., Departamentul pentru Situații de Urgență a avut deosebita plăcere de a primi o delegație a Comisiei Europene, formată din 25 de jurnaliști străini, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ilfov.