Monica Cristina Anisie a preluat joi, 7 noiembrie, mandatul de ministru al Educației și Cercetării. Totul în cadrul unei ceremonii de instalare desfășurate în prezența noului premier- Ludovic Orban și a vicepremierului Raluca Turcan.
„Am unit educația cu cercetarea, pentru că noi considerăm că există o legătură intrinsecă între cele două domenii”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban. „Noi trebuie să urmăm modelul european în care cercetarea aplicată se desfășoară în universități. Degeaba există un minister de profil, dacă alocarea pentru cercetare este 0,17% din PIB. Vom face o evaluare și vom majora această alocare. De asemenea, mă interesează foarte mult ca Ministerul Educației să organizeze un sistem bazat pe modele de succes

Monica Cristina Anisie: „Cu transparență, credibilitate și predictibilitate vrem să luăm măsuri pentru copii, elevi și studenți”.
”, a precizat premierul.
La rândul său, vicepremierul Raluca Turcan a subliniat că „toate măsurile pe care MEC le va lua vor avea în centru copilul”.
„Este o bucurie să o instalăm astăzi, ca ministru, pe doamna Monica Anisie, într-un guvern care pune educația pe primul loc. Educația făcută bine și corect este o condiție pentru o societate prosperă. În același timp, educația este cea mai bună asigurare pe care părinții pot să o primească pentru viitorul copiilor lor. Așa cum doamna ministru Monica Anisie a declarat încă din prima zi de mandat, în centrul guvernării va fi copilul”, a declarat Raluca Turcan.


Stabilitate, credibilitate și predictibilitate la MEC

„Preiau mandatul de ministru al Educației și Cercetării cu deplină responsabilitate și încredere. Sunt un om al sistemului de educație și un profesor care și-a făcut treaba la clasă cu încredere și responsabilitate. Mă voi baza pe aceste valori și la minister. Cu transparență, credibilitate și predictibilitate vrem să luăm măsuri pentru copii, elevi și studenți. Îmi doresc ca acest mandat sa fie bazat pe ceea ce înseamnă transparență decizională, de aceea mă voi consulta întotdeauna cu toți partenerii noștri educaționali”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul Educației și Cercetării.
Noul ministru al Educației a anunțat, de asemenea, că este în perspectivă schimbarea structurii anului școlar și că anul acesta, elevii de clasa a VII-a, vor susține simularea examenului național.
Ca urmare a realizării unui audit intern și extern, ministrul a anunțat că, în perioada imediat următoare, va avea loc reorganizarea instituției pe care o conduce, în vederea eficientizării și armonizării activității.