Conducerea companiei MedLife a luat o serie de decizii pentru a-si optimiza programul si costurile in aceasta perioada de criza.

”Pentru a susţine colegii din linia întâi şi a asigura continuitatea medicală în regim de urgenţă şi, totodată, pentru a limita impactul financiar generat de ordonanţele prezentate mai sus, conducerea MedLife a luat următoarele măsuri: 1. Reducerea de comun acord cu 50% a salariilor echipei de management pentru o perioadă de 45 de zile. 2. Reducerea costurilor în legătură cu departamentele de suport prin trimiterea personalului non-critic în şomaj tehnic. Costurile vor fi suportate de către Guvernul României până la un nivel de 75% din salariul mediu pe economie; pentru salariile care depăşesc media pe economie, diferenţa va fi suportată de Grupul MedLife. Măsura va intra în vigoare începând cu 26 martie”, arată un document transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

O altă măsură este diminuarea programului de lucru pentru personalul administrativ cheie de la cinci la patru zile lucrătoare, începând cu 26 martie.

Alte măsuri sunt ”negocierea cu toţi proprietarii de spaţii în care îşi desfăşoară activitatea Grupul MedLife cu scopul de amânare sau reducere a plăţilor de chirie pentru următoarea perioadă, dar şi negocierea cu furnizori de servicii secundare, “not mandatory” pentru Grupul MedLife cu scopul suspendării colaborării pentru următoarea perioadă.