Două ore de… vis…! NU! De sublim, de performanță, de MUZICĂ, de ARTĂ, în cel mai profund sens. Așa a fost duminică la Sala Radio Concertul Absolvenților Colegiului Național de Muzică „George Enescu”. Și, credeți-ne, ceea ce s-a întâmplat acolo, ceea ce fac acești tineri minunați care au ales MUZICA drept destin… nu încape în cuvinte. A fost MINUNAT!
 Ceea ce însă a atras atenția dincolo de acest concert fantastic este performanța absolută a tânărului Valențiu Grigorescu- un nume predestinat, cumva (pianistul purtând cu cinste numele unchiului său, regretatul compozitor, trompetist și dirior Valențiu Grigorescu).

Da. Tânărul absolvent Valențiu este deja un nume în muzică și… deja a cucerit meridiane… cu mâinile lui fermecate.

 Artistul, pentru că merită acum să îl numim așa, spune că „prin dragoste și inspirație poți face lucruri extraordinare” și el chiar așa face!

Valențiu a obținut, în fiecare dintre cei patru ani de liceu, PREMIUL I la Olimpiada Națională de Muzică, fiind elevul reputatei prof Cristina Maria Ralea.

 Până acuma obșinut 180 de premii și trofee la diverse concursuri și festivaluri naționale și internaționale și a cucerit publicul din Franța, Germania, Spania, Austria, Italia, Lituania, Rusia, Polonia, Cehia, Statele Unite ale Americii și… nu numai. Este bursier SoNoRo, Bursier al Burselor Start și nu numai, iar în 2023 a obținut Premiul „Nicolae Licăreț”. Dar… CV-ul său e mult, mult mai vast!

 Iar ca o încununoare a anilor săi de studiu asiduu, cu o forță și pasiune uimitoare, încă din luna februarie a acestui an a fost admis la  Conservatorul Național Superior de Muzică și Dans din Paris.

E, cu adevărat, un „prinț” al pianului, un „copil” carede la o vîrstă fragedă a făcut din pian propriul tărâm de vis… Și pentru tot merită, într-adevăr, așa cum s-a întâmplat și la concertul alături de colegii săi, aplaudat și felicitat din toată inima.

Mai trebuie știut, însă că Valențiu continuă admirabl tradiția muzicală a familiei sale, tatăl său, Marius Grigorescu fiind reputat clarinetist al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, iar fratele acestuia, Laurențiu, este de asemenea un prestigios violonist la nivel internațional. Cei doi sunt demni descendenți ai celebrei familii de artiști de circ Grigorescu, care a cucerit decenii la rând meridinale cu numere uinice unimitoare și a scris istorie în fascinanta lume a manejului.

 FELICITĂRI din inimă, VALENȚIU GRIGORESCU! Felicitări tuturor absolvenților, profesorilor și părinților! O dovadă că avem tineri ce merită toată admirația și respectul nostru.