Incet-incet, oamenii redescopera frumusetea si calitatile lemnului. Tot mai multi romani isi construiesc case modulare lemn pe terenul pe care il detin, mai aproape sau mai departe de oras. Ce anume ii face sa se mute in aceste case modulare lemn? De ce sa stai intr-o astfel de locuinta?

Ce beneficii ai cand locuiesti intr-o casa modulara din lemn

Acest material este folosit la constructia caselor inca din cele mai vechi timpuri. Lemnul este un material versatil si poate fi folosit atat la constructia unei case de la periferia orasului, cat si la ridicarea unei cabane la munte.

Din ce in ce mai multi romani aleg sa cumpere si sa se mute in case modulare lemn pentru ca sunt ridicate intr-un timp scurt si au un pret semnificativ mai mic decat casele traditionale. Numite si prefabricate, aceste case modulare lemn se construiesc in fabrica, deci intr-un mediu in care conditiile de temperatura si umiditate sunt controlate.

Cand locuiesti in astfel de case modulare lemn, te bucuri de numeroase beneficii. Aparte de faptul ca te poti muta in doar cateva saptamani, constructia poate fi ridicata pe orice tip de teren si in orice anotimp iti doresti.

Poti alege un model de casa modulara din lemn cu sau fara etaj, mai mica sau mai mare si cu designul dorit, mai mult sai mai putin simplist. Pentru ca aceste case modulare lemn sunt mai bine organizate decat constructiile traditionale, intregul ansamblu este mai echilibrat, unitar si, deci, mai atractiv.

De ce sa te muti intr-o casa de lemn

Casele din lemn sunt mai putin nocive pentru organismul nostru, pentru ca riscul de igrasie este mai mic, iar materialul din care este realizata locuinta permite o buna ventilare naturala a intregului spatiu. Confortul termic este sporit, caci lemnul pastreaza caldura la interior in timpul iernii, iar vara locuinta ramane racoaroasa.

Pentru ca lemnul are o usoara flexibilitate, aceste case modulare lemn au o buna rezistenta la miscarile seismice. In plus, nu este nevoie de multi stalpi de sustinere in interiorul casei, ceea ce se traduce printr-o multime de variante si solutii privind compartimentarea interioara a spatiului.

In ceea ce priveste tipurile de case modulare lemn, se deosebesc:

  • Case de lemn lamelar – sunt imobile cu structura lemnoasa masiva. Au o buna stabilitate, caci grinzile sunt lipite intre ele si exista un risc minim sa apara fisuri.
  • Case de lemn din busteni – au o durata de viata foarte mare, iar costurile de intretinere sunt foarte mici.
  • Case de lemn de prefabricate OSB – sunt usoare, repede de construit si au cel mai mic pret dintre toate aceste tipuri de case modulare lemn.

Se recomanda utilizarea lemnului de esenta tare. In Romania, cel mai adesea, se intalnesc  case modulare din lemn de arbori rasinosi, cum ar fi bradul sau molidul. Odata tratate impotriva precipitatiilor, variatiilor climaterice si trecerii timpului, casele din lemn vor rezista cu brio pana la o suta de ani.

Acum stii de ce sa locuiesti in case modulare lemn. Daca vrei sa ridici si sa te muti intr-o casa de lemn, te vei bucura de beneficiile acestui tip de locuinta in cel mai scurt timp posibil.