Batranetea este adesea privita ca o perioada mai putin placuta din viata unui om, perioada in care pana si desfasurarea celor mai simple activitati incep a pune diferite probleme. Oricat de sumbre insa ar putea parea totul, batranetea este o parte din fiecare dintre noi si o etapa din viata ce merita traita din plin, alaturi de cei dragi sufletului nostru. Apar insa perioada in care sanatatea, siguranta si echilibrul celor dragi noua se echilibreaza tot mai greu acasa, astfel ca un camin pentru persoane varstnice reprezinta cu certitudine o varianta pe care o luam in calcul cei mai multi dintre noi, chiar daca decizia de a ne desparti de cei dragi este departe de a fi una usoara. Batranetea insa este o etapa a vietii ce merita traita din plin si in care singuratatea nu ar trebui sa devina o parte din rutina zilnica a acestor persoane.

            Caminele pentru batrani au fost create cu scopul de a oferi acestor persoane sansa de a se bucura de un nou “acasa” un loc din care empatia, siguranta si confortul nu vor lipsi niciodata. Pentru a afla mai multe detalii despre avantajele pe care un azil de batrani le prezinta, am luat legatura cu cativa reprezentanti ai caminului pentru batrani SfantulMartin. Iata asadar ce am aflat!

            Camere dotate cu bai proprii si paturi confortabile

            Confortul persoanelor varstnice este in mod cert unul dintre aspectele de care au cea mai mare nevoie in aceasta etapa a vietii. In acest sens, caminele pentru persoanele in varsta sunt amenajate in asa fel incat sa ofere tot confortul de care aceste persoane au nevoie pentru a se simti confortabil si in siguranta in noua lor casa.

            Acces la telefon si la Internet de mare viteza

            Pastrarea unei relatii aproapiate cu cei dragi este in mod sigur o cale simpla prin care putem contribui la starea de bine a acestora, de aceea un camin care se respecta va oferi intotdeauna acces la telefon. Mai mult decat atat, acestia primesc totodata accs si la Internet de mare viteza, pe care il pot utiliza in diferite feluri pentru a-si petrece timpul intr-un mod placut, sau de ce nu, pentru a relationa cu cei de acasa.

            Meniuri diversificate, pregatitie cu atentie

            Printre lucrurile de care in general ne este dor atunci cand suntem departe de casa se numara si mancarea calda, pe care rareori o putem regasi altundeva. In cadrul unui camin pentru persoane varstnice insa, mancarea calda nu va lipsi niciodata. Mai mult decat atat, preparatele culinare vor fi pregatite in asa fel incat sa corespunda nevoilor si gusturilor fiecaruia.

            Monitorizare regulata a starii de sanatate

            Pe langa toate aceste lucruri insa, persoanele in varsta ce vor locui in cadrul unui asemenea camin, vor beneficia in mod automat si de o monitorizare regulata a starii de sanatate, astfel incat acestia sa se poata bucura din plin de aceasta etapa a vietii, fara riscul aparitiei unor probleme de sanatate majore. In plus, varstnicilor li se vor achizitiona si medicamentele conform retetelor eliberate de catre medicii de specialitate.