Administrația din Ilfov, instituțiile de învățământ din Ilfov promovează patrimoniul cultural în mediul școlar. Cu celeritate, conștiinciozitate și implicare.
Cei mai pasionați elevipe acest palier au fost premiați.
Orice investiție în copii este o investiție în viitor. Însă un viitor nu se poate clădi fără tradiție, cultură și valori. Asta este convingerea ilfovenilor și cu aceste gânduri și deziderate sunt îndrumați copiii din județ.
Ei bine, etse de apreciat că nu mai puțin de 1400 de copii din Ilfov au învățat ce înseamnă patrimoniul cultural și care sunt obiectivele de patrimoniu din județ prin intermediul proiectului “Elevi din Ilfov pentru Patrimoniul Cultural”. Proiectul a fost inițiat de Școala de la Piscu, finanțat de Consiliul Județean Ilfov și s-a derulat în 16 școli din județ, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.
Din mai până în septembrie, copiii au învățat despre patrimoniu și au participat și la inspirate ateliere de olărit și de linogravură. Cei mai pasionați au făcut propriile cercetări în localitățile lor și au luat interviuri de la artizani. Cursul s-a încheiat cu o testare a cunoștințelor.
Ca urmare, echipele plasate pe primele trei locuri – elevii școlilor din Moara-Vlăsiei, Chitila, Ciolpani – au fost recompensate cu o excursie de documentare în zona Horezu, acolo unde meșteșugul ceramicii dar nu numai are cale trainică și… către viitor.
La finalul proiectului, elevii și coordonatorii lor au primit plachete, diplome și broșuri despre patrimoniu, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Buftea.

Administrația din Ilfov, instituțiile de învățământ din Ilfov promovează patrimoniul cultural în mediul școlar. Cu celeritate, conștiinciozitate și implicare.
Elevii au povestit, cu această ocazie, cât de mult le-a plăcut proiectul și au spus că mai vor astfel de experiențe care le pot înrâuri cunoșterea trăirile și, poate alegerea unei profesii în viitor!
„Ne bucură și ne obligă. Suntem deschiși și pentru alte proiecte. Consiliul Județean Ilfov va continua să promoveze patrimoniul cultural, în școli și nu numai. Cu atât mai mult cu cât inclusiv Laserul de la Măgurele, din Laser Valley, este întrebuințat pentru conservarea sau prezervarea obiectelor de patrimoniu, precum tablouri, icoane sau țesături”, au declarat inițiatorii acestor activități de impact.
Şcoala de la Piscu este o inițiativă a Adrianei Scripcariu, absolventă de Istoria și Teoria Artei la Universitatea Națională de Arte și a sculptorului Virgil Scripcariu. Satul Piscu a fost declarat ”Sat Cultural al României” în 2017.