David Popovici (17 ani), noul campion mondial la 200 m liber masculin la CM de la Budapesta, a fost remarcat și premiat de Fundația Alexandrion încă de la 14 ani. 

Înotătorul a fost laureat în secțiunea „Trofeul Speranța” a Galei Trofeelor Alexandrion din 2019, când puțină lume știa de el. De atunci, a câștigat titluri naționale, 6 medalii de aur și 3 de argint la campionate mondiale și europene de juniori și seniori. De asemenea, a fost aproape de podium la Jocurile Olimpice de la Tokyo (locul 4).

Debutant la Campionatul Mondial de seniori, David a devenit primul înotător din istoria României care câștigă aurul la o astfel de competiție. Timpul reușit de el la Budapesta (1:43.21) este al 4-lea din istoria probei de 200 de metri liber. Doar Paul Biedermann (1:42.00), Michael Phelps (1:42.96) și Yannick Agnel (1:43.14), legende ale natației, au fost mai rapizi decât el. Performanța lui Popovici este cea mai bună din ultimul deceniu.

„Când David era mai putin cunoscut, noi l-am premiat la categoria Speranța a Galei Trofeelor Alexandrion, organizate de Fundația Alexandrion, pentru că noi prețuim valorile! Felicitări, David Popovici !”, a spus Valentin Popescu,director Marketing Sportiv„Alexandrion Group”.

Detalii pe Reusita.