Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret “Ştefan Iordache” şi Direcţia Generală Învăţământ, Cultură şi Sport, acordă vouchere educaţionale profesorilor din învăţământul preuniversitar de stat din Sectorul 5, în scopul achiziţionării de cursuri de dezvoltare a competenţelor digitale pentru utilizarea metodelor şi platformelor digitale.

Valoarea unui voucher este de 1.000 de lei/beneficiar şi este oferit gratuit profesorilor, din bugetul local al Sectorului 5.Obiectivul programului îl constituie participarea profesorilor la cursuri în vederea pregătirii acestora pentru următoarele activități: • susţinerea cursurilor online; • operarea în sistemele de digitalizare în evaluarea competenţelor elevilor • folosirea platformelor educaţionale şi instrumente de evaluare online.

IMPORTANT: Proiectul se desfăşoară pe perioada anului bugetar 2021, iar 1200 de cadre didactice au depus cerere pentru acest proiect.Cursurile se vor desfăşura în perioada iulie – noiembrie 2021, la centrele de formare profesională acreditate de către Ministerul Educaţiei.

Lista completă a furnizorilor şi a Centrelor de formare profesională care acceptă Vouchere educaţionale poate fi consultată pe site-ul www.cultural5.ro.

„Sunt bucuros că putem avea această posibilitate de a veni în sprijinul dascălilor noștri, pentru ca procesul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții. Așa cum am mai spus, educația este o prioritate pentru instituția pe care o conduc și pun întotdeauna pe primul loc copiii”, a precizat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.