Curățarea hotei de restaurant

‍Hotele din bucătăriile restaurantelor adună fum și vapori de grăsime în zona din spatele filtrelor, fiind astfel un generator de incendii și scurgeri de grăsimi. Curățarea hotei nu este doar o măsură de igienă sau de aspect, ci este esențială pentru prevenirea riscului de incendiu și asigurarea unei funcționări adecvate a sistemului de evacuare a fumului.

Curățarea hotei nu se limitează doar la suprafața exterioară vizibilă a acesteia, ci trebuie să includă și tubulatura de evacuare și ventilatorul. Tubulatura, dacă nu este curățată în mod corespunzător și la timp, poate deveni un focar de incendiu, deoarece se umple de grăsime venită din hotă, devenind inflamabilă. Ventilatorul, fiind inima hotei restaurantului, trebuie protejat în mod deosebit. Grăsimea se acumulează pe palele ventilatorului, încetinind fluxul de aer și reducând capacitatea de degajare a fumului și a aerului viciat din bucătărie, crescând astfel riscul de gripare a acestuia. Curățarea regulată a acestor componente vitale asigură un mediu de lucru sigur și eficient.

Reglementările privind curățarea hotei de restaurant

Conform ordinului Nr. 118/1709 din 20 mai 2010 pentru aprobarea dispozițiilor generale de apărare împotriva incendiilor la structuri de primire turistice, unități de alimentație publică și unități de agrement, există reguli și cerințe stricte privind curățarea și întreținerea sistemului de evacuare a fumului și aerului viciat în industria HORECA.

Beneficiile colaborării cu HORN INSPECT

Colaborarea cu HORN INSPECT pentru serviciile de curățare hote de restaurant aduce numeroase beneficii pentru dumneavoastră și afacerea dumneavoastră. Suntem o echipă eficientă, cu o vastă experiență în domeniul instalatiilor termice, electrice și în domeniul coșeritului industrial.

Colaborând cu noi, veți beneficia de următoarele:

  1. Servicii profesionale: Echipa noastră de specialiști are pregătire de specialitate și o vastă experiență în curățarea hotei de restaurant. Lucrăm repede și curat pentru a minimiza orice disconfort și a asigura un rezultat de calitate.
  2. Confort și siguranță: Oferim o colaborare simplă, cu o singură facturare și costuri fixe, anunțate înainte. Serviciile noastre se bazează pe contracte clare și ferme, stabilite de comun acord, care vă vor ajuta în relația cu instituțiile de control ale statului.
  3. Evaluare gratuită și ofertă personalizată: Pentru a putea evalua corect lucrarea și a vă oferi o estimare a costului, vă rugăm să ne contactați. Un specialist din echipa noastră se va deplasa la sediul dumneavoastră pentru a face o evaluare gratuită și a vă oferi o ofertă personalizată.
  4. Respectarea reglementărilor: Colaborând cu HORN INSPECT, puteți fi sigur că lucrarea va fi efectuată în conformitate cu reglementările și standardele în vigoare, asigurându-vă astfel că veți evita eventualele sancțiuni și probleme legale.

Curățarea hotei de restaurant este o măsură esențială pentru asigurarea igienei și siguranței în bucătăriile profesionale. Aceasta nu doar elimină riscul de incendiu, ci și asigură funcționarea optimă a sistemului de evacuare a fumului.

Contactați-ne acum pe horninspect.ro pentru o evaluare gratuită și o ofertă personalizată pentru curățarea hotei de restaurant!