Elevii școlilor din Sectorul 1 și-au desemnat disciplina preferată în cadrul „Cupei Sectorului 1”. Este vorba despre tirul sportiv, competiție care are un obiectiv imediat de atins, o țintă fixă.

Detaliile din culisele întrecerilor de tir sportiv au fost prezentate de către primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat Carmen Tocală, maestru emerit al sportului, Alin Moldoveanu, campion olimpic la această disciplină, Gabriela Mitroi, director al Clubului Sportul Studențesc, și alte personalități ale vieții sportive.

„Practicarea sportului contribuie la dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor noștri. În calitate de primar, voi fi alături, în limita atribuțiilor mele, de mișcarea sportivă din Sectorul 1, fie că vorbim de sportul de masă sau de cel de performanță. Mă bucur că pot ajuta sportul. Fără sport nu putem trăi”, a declarat primarul Dan Tudorache.

Participanții la conferința de presă au avut șansa de a trage la țintă cu o pușcă și un pistol cu fascicul de lumină. Campionul olimpic la tir sportiv, Alin Moldoveanu, i-a inițiat pe cei prezenți în tainele acestui sport, oferind câteva dintre secretele succesului său.

„Cupa Sectorului 1” este parte integrantă a proiectului sportiv „Un secol de performanță – punte către viitor”, derulat de Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1, în parteneriat cu Clubul Sportul Studențesc. În cadrul acestei competiții, elevii se întrec la nouă sporturi, printre care: rugby, baschet, polo, badminton, tir etc.