După cum mulți dintre noi știm, limba engleză este folosita din ce în ce mai des, mai ales relativ vieții profesionale și, de multe ori, cunoașterea limbii engleze este o cerință esențială la un loc de muncă. Această cerință se naște mulțumită procesului de globalizare care are loc la nivel mondial, la momentul actual, cel al modernizării.

Am înțeles ca în această era a progresului și a societății capitaliste este populară folosirea limbii engleze, însă oare este chiar atât de importantă? Vom parcurge împreună anumite puncte esențiale care ne explică de ce este importantă cunoașterea limbii engleze în domeniul carierei.

In primul rând, un angajat care cunoaște o altă limbă în afară de cea natală, în mod special, limba engleză, are mai multe șanse de a putea fi promovat la locul de muncă, față de un angajat care cunoaște doar o singură limbă. Stăpânirea limbii engleze oferă, de asemenea, posibilități de lucru în străinătate, asta, având ca și rezultat final creșterea eventuală a venitului personal.

În al doilea rând, dacă vrei să lucrezi pentru o multinațională, domeniul de muncă care devine din ce în ce mai popular în acest secol și care este unul dintre cele mai bine plătite, este necesară cunoașterea acestei limbi, cel puțin la un nivel conversațional, iar cu timpul și cu experiența, vei putea avansa ușor la locul de muncă.

Dacă ești o persoană care dorește sa își înființeze propria afacere, fie în mediul online sau fizic, cunoașterea limbii engleze este esențială, deoarece această competență crește semnificativ posibilitatea ca afacerea să reușească. Un sondaj realizat de LinkedIn ne arată că dintre directorii de resurse umane, CEO și CMO au declarat că a avea angajați vorbitori de limba engleză este benefic pentru ca afacerea lor sa aibă succes.

Cunoașterea limbii engleze oferă oportunități globale de carieră. Potrivit unui sondaj internațional realizat de Universitatea din Cambridge care reflectă o analiză globală a competențelor lingvistice la locul de muncă; Cunoașterea limbii engleze este cerută de peste 95% dintre angajatori în multe țări în care limba engleză nu este limba oficială. În țările în care limba engleză nu este limba oficială, 69% dintre angajatori au declarat că engleza este importantă pentru organizația lor. În țările în care engleza este limba oficială, această rată crește la 97% din toți angajatorii.
Dacă te-ai decis că vrei să înveți limba engleză, cea mai eficientă metodă este să te înscrii la un curs de engleză personalizat care să-ți permită să exersezi jargonul profesiei tale. Burlington English îți oferă posibilitatea de a învăța limba engleză generală cu accent pe profesia ta. Astfel, vei dobândi fluență și vei stăpâni limbajul de specialitate specific anume profesiei tale.

Un alt motiv pentru care este necesară limba engleza în domeniul profesional este terminologia folosită la locul de muncă. De exemplu, pentru a lucra în domeniul IT-ului, este esențială limba engleză, deoarece există termeni și programe care dețin doar această limbă, iar, dacă este vorba de un job in call center, există clienți care nu cunosc limba română. (P)