Când vrei să mărești profitabilitatea firmei, cel mai important este să acționezi pentru creșterea cifrei de afaceri, dar trebuie să acorzi atenție și zonei de costuri. Într-un mediu economic destul de încordat, cu multe provocări pe care le întâmpină firmele din România, foarte multe organizații – de la corporații, până la IMM-uri – fac totul posibil pentru a optimiza cheltuielile. Reducerea costurilor ține de detalii, uneori chiar de o regândire a modului în care decurg unele procese în companie.

Un capitol esențial – imposibil de eliminat – pentru orice firmă care deține spații de birouri este reprezentat de curățenia profesională. Primul gând ar fi că activitatea firmei nu depinde în mod direct de cât de eficientă este curățenia în spațiile folosite, însă orice analiză corectă indică o realitate de necontestat: în lipsa serviciilor de curățenie profesională, multe alte procese de business pot fi amenințate, iar firma ar putea avea de suferit grav. De la sănătatea angajaților, până la imaginea de brand, totul depinde de curățenie. În plus, un spațiul curat permite salariaților productivitatea în muncă, ceea ce se reflectă în mod direct în performanța economică.

Externalizarea procesului de curățenie birouri poate optimiza cheltuielile firmei, subliniază cei de la Forbec Services, firmă de curățenie profesională cu îndelungată experiență pe piața din Cluj-Napoca. Este vorba despre o firmă de tip B2B, adică dedicată exclusiv mediului de afaceri. Astfel, echipele de curatenie cluj sunt perfect instruite pentru particularitățile curățeniei în spații profesionale, sunt folosite utilaje de top și soluții ecologice foarte eficiente pentru curățarea tuturor suprafețelor.

Cheltuieli mai mici, rezultate impecabile

Spre deosebire de folosirea personalului propriu, externalizarea curățeniei în companie, către o firmă profesională de curățenie, implică un management mult mai relaxat al acestei chestiuni. Rezultatele impecabile în curățenie birouri și orice alte spații de business sunt garantate. Este o certitudine că, în orice moment, operațiunile de curățenie vor fi realizate conform contractului.

Sunt evitate situațiile în care anumite probleme personale ale angajaților perturbă activitatea de curățenie. Se elimină costurile cu recrutare și instruire personal, precum și partea de achiziție și întreținere utilaje profesionale de curățenie. În ansamblu, costul general al externalizării curățeniei poate fi mai mic decât cel al gestionării unui departament dedicat care să se ocupe de tot acest proces.

Servicii flexibile, extraopțiuni la nevoie

Cei de la firma de curățenie cluj Forbec Services subliniază și un alt aspect important în cazul în care compania din orice domeniu are un asemenea partener expert pentru curățenie. Când clientul cu activitate în clădiri de birouri dorește, se poate solicita extinderea serviciilor de curățenie – nu doar în perioade mai aglomerate din an, ci în special atunci când este nevoie de extraopțiuni precum curățenie generală sau curățenie după constructor, după ce un anumit spațiu a trecut printr-un proces de renovare.

Reprezentanții firmelor din Cluj-Napoca și împrejurimi care vor să obțină o ofertă dedicată din partea unei firme de curățenie birouri B2B pot solicita chiar online acest lucru, pe website-ul forbec.ro. Există o secțiune prin intermediul căreia se poate obține aproape instant o astfel de ofertă orientativă. Desigur, detaliile pot fi discutate direct, serviciile oferite se pot adapta la specificul clientului, cu flexibilitate maximă.

(P)