Cine spune că nu poți aduce atmosfera de vacanță în propria casă? Curtea este locul în care natura îți oferă toate resursele de care ai nevoie pentru a crea spații unicate. Zilele haotice de la muncă, dar și stările de anxietate și agitație continuă nu vor mai reprezenta o problemă.

Te poți relaxa instant datorită senzației de relaxare oferită de o seară petrecută în curte. Privești cerul înstelat acompaniat de un pahar de vin și parcă timpul stă în loc preț de câteva ceasuri. Însă, trebuie să știi cum să poți gestiona toate resursele pentru a ajunge la ideile cele mai bune pentru amenajare curte.

Iată câteva idei pentru a ajunge la rezultatele dorite:

Dacă dispui de o curte interioară poți să creezi o zonă în care se regăsește un foișor. Aici poți petrece momente speciale cu cei dragi sau să te bucuri de dimineți răcoritoare, ferit/ă de agitația din exterior. Îți pot instala chiar un hamac în care să te retragi în serile călduroase de vară.

Curtea exterioară este numai bună pentru a crea spații verzi în care se resimte puternic mirosul special al plantelor. Încearcă să acorzi suficient timp pentru îngrijirea grădinii pentru a da senzația unui aspect mereu curat.

Dacă îți dorești să conferi eleganță și bun gust locului folosește elementele stilului francez. Un asemenea stil este caracterizat de inserarea obiectelor de culoare pastelată precum canapele, măsuțe sau scaune din răchită. Amplasează și ghivece de lavandă pentru clipe îmbătătoare.

Cu siguranță că așezarea în pantă a curții tale ți-a dat câteva bătăi de cap. Oricât de mult ai încercat să creezi un loc special, nimic nu a funcționat. În primul rând, terasarea terenului este punctul de plecare pentru materializarea cu succes a ideilor. Astfel, poți creiona zone diferite în funcție de fiecare nivel în parte. Spre exemplu, pe un nivel poți avea numeroase tipuri de flori, iar pe altul poți insera doar elemente de mobilier.

În cazul în care locuiești într-un apartament, poți aduce libertatea conferită de o curte în propriul balcon.

Există numeroase idei pentru amenajarea balconului care combină utilul cu plăcutul. Însă, ai grijă să alegi un mobilier rezistent în fața provocărilor meteorologice și măsoară cu grijă spațiul pe care îl ai la dispoziție. La fel ca într-o curte, poți insera flori, scaune confortabile sau chiar măsuțe.

Utilizează inteligent fiecare centimetru de care dispui și poți transforma atât curtea, cât și balconul în locuri de vis!