Productivitatea angajaților este un deziderat al oricărui manager, iar aceasta depinde de foarte mulți factori, dar unul dintre cei mai importanți este ambientul locului de muncă. În general, este foarte important să se acorde atenție acestui aspect, întrucât un mediu plăcut și bine gândit îi va ajuta pe aceștia să își desfășoare activitatea mult mai bine.

Creează un spațiu de recreere

Oamenii nu sunt făcuți să petreacă 8 ore în fața unui ecran, iar productivitatea scade. Studiile arată că într-un program de 8 ore, persoanele sunt productive doar 2 ore și 53 de minute.

Totuși, acest aspect poate fi contracarat într-o manieră ușoară. Atunci când te gândești la amenajare birouri, trebuie să iei în calcul că angajații au nevoie de un loc în care să se recreeze. Cele mai mari companii au inclus chiar și spații cu mese de ping pong și alte activități unde aceștia se pot detensiona pentru câteva minute, înainte să se întoarcă înapoi la muncă.

Iluminarea adecvată

Iluminarea birourilor are un impact direct asupra productivității și a sănătății angajaților. În primul rând, lumina naturală este cea mai potrivită, deoarece stimulează energia și starea generală a angajaților, dar există și câteva trucuri care pot fi puse în aplicare.

Lumina caldă oferă un sentiment de confort și relaxare, și poate fi folosită în spațiile de recreere, în timp ce lumina rece scade nivelul de melatonină și crește productivitatea. Acest tip de lumină este foarte potrivită în sălile de ședințe, mai ales dacă acolo au loc sesiuni de brainstorming. Lumina este importantă și în amenajare magazin, pentru că acesta influențează în mod direct percepția cumpărătorilor.

Culoarea pereților

Culorile au efect major asupra emoțiilor și productivității, iar pentru angajați, cu siguranță albul este una dintre cele mai neinspirate alegeri. Verde este o culoare ce stimulează creativitatea, în timp ce albastrul ajută la creșterea productivității. Trebuie să ai în vedere, totuși faptul că nu trebuie să folosești foarte multe scheme de culori într-un singur loc.

Integrarea plantelor

Plantele nu sunt doar un element estetic în cardul unui birou. Acestea filtrează aerul, și generează un spațiu mult mai relaxant, ce va afecta productivitatea. În plus, un alt avantaj major constă în faptul că plantele ajută la reglarea nivelului de zgomot, un factor ce impactează sever productivitatea. Atunci când vrei să obții un spațiu în care angajații să își poate desfășura în mod productiv activitatea, poți apela și la aparate de reducere a zgomotului.

Adaugă elemente confortabile

Un birou cu neon în tavan, mochetă simplă și pereți albi nu poate reprezenta un spațiu în care o persoană să își desfășoare activitatea productiv. Elemente simple de decor, covoare și scaune confortabile vor ajuta cu siguranță la creșterea productivității la locul de muncă.

Sunt foarte multe aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei să sporești productivitatea unui birou și este cel mai bine să apelezi la specialiști în design interior pentru a găsi soluțiile optime.