Florile ne însoțesc în multe dintre cele mai fericite momente din viața noastră. De asemenea, ele joacă un rol important și în cele mai triste zile, când trebuie să conducem pe ultimul drum o persoană dragă. Cu ajutorul lor aducem un ultim omagiu persoanei decedate, iar acest obicei are origini dintre cele mai vechi.Copiază HTML Copiază textul

Diverse culturi din lume au obiceiul de a-și onora morții cu ofrande florale sau coroane funerare. Acest rit ancestral a evoluat de-a lungul timpului, transformându-se în tradiția pe care cu toții o cunoaștem.

În trecut, oamenii foloseau flori și tămâie pentru a elimina sau a atenua mirosul neplăcut degajat de rămășițele celor decedați. Astăzi, mai mult decât o modalitate de eliminare a mirosului neplăcut, coroanele din flori sunt folosite ca semn de respect și omagiu pentru cei care au trecut în neființă. 

Coroanele funerare pot fi realizate în diverse moduri, în funcție de dorințele și preferințele persoanelor care le comandă. Dacă îți dorești o coroană din flori naturale pentru o înmormântare în București, trebuie să știi că oferta de coroane funerare București este foarte variată. 

În prezent, există multe tipuri de coroane funerare dintre care poți alege. Totul va depinde, în mare măsură, de ceea ce-ți dorești sau de florile care îi plăceau persoanei defuncte. De exemplu, este posibil ca ție să îți placă trandafirii, iar persoanei decedate să-i fi plăcut iasomia sau orhideele. Așadar, înainte de alegerea unei coroane funerare ar fi bine să ții cont de florile care îi plăceau persoanei decedate. 

Și, fiindcă știm că, la prima vedere, alegerea celei mai potrivite coroane funerare pentru persoana care a decedat pare o sarcină simplă datorită gamei variate de flori, îți vom spune care sunt cele mai folosite flori la realizarea unor coroane. Astfel, înainte de comandarea unei coroane funerare, vei ști exact din ce flori vrei să fie. 

Prin urmare, iată ce flori poți alege pentru realizarea unei coroane funerare in București pentru a aduce un ultim omagiu persoanei decedate:

Trandafiri 

Trandafirii sunt florile cel mai des alese de oameni pentru diferite ocazii, inclusiv pentru cele mai triste. Alegerea lor îți oferă șansa să-ți exprimi cele mai profunde sentimente față de persoana pe care ai pierdut-o, dar care va trăi veșnic în sufletul tău. 

Există trandafiri de culori diverse și fiecare culoare are o semnificație diferită. Din acest motiv, este bine să știi ce semnifică fiecare culoare pentru a putea alege coroana funerară perfectă.

  • Alb- inocență;
  • Roz- mulțumire;
  • Roșu- iubire;
  • Negru sau albastru- respect.

Crizanteme

Cunoscută ca floarea de aur, această floare este asociată cu longevitatea. De asemenea, semnificația acestei flori poate varia în funcție de culoarea ei:

  • Alb: onestitate, sinceritate;
  • Roșu- prietenie.

Crini 

În creștinism, crinul alb simbolizează puritatea Fecioarei Maria. Totodată, sugerează eleganța. Cele peste o sută de soiuri ale sale o fac una dintre cele mai folosite flori în realizarea aranjamentelor și coroanelor funerare. 

 Garoafe

Garoafa, alături de trandafir, este cea mai folosită floare la  crearea aranjamentelor florale pentru înmormântări. Tradiția creștină spune că lacrimile Fecioarei Maria la moartea fiului ei au contribuit la apariția garoafelor în locul răstignirii, din acest motiv este una dintre primele opțiuni atunci când vine vorba de realizarea unui coroane funerare la moartea unei mame. 

 Margarete 

Această floare este asociată cu simplitatea, inocența și copilăria. Petalele sale albe și centrul galben simbolizează puritatea și loialitatea. Într-un aranjament floral funerar reprezintă un nou început pentru cei îndoliați și un omagiu adus persoanei decedate.

Cale

Calele simbolizează recunoștința, prietenia și simpatia. Sunt folosite mai ales la realizarea coroanelor de lux. De exemplu, dacă preferi calele și trandafirii, poți opta pentru o coroană din cale albe și trandafiri roșii. 

Orhidee

Orhideele sunt rafinate și foarte frumoase, sugerând pace și liniște, așa că sunt foarte potrivite pentru o înmormântare. Ele simbolizează respectul față de persoana decedată.

Oricare specie de orhidee constituie o alegere foarte potrivită pentru aducerea unui ultim omagiu persoanei decedate. 

De unde poți cumpăra coroane funerare București


După cum deja ți-am spus, ai posibilitatea să alegi coroana potrivită dintr-o gamă variată de modele. Există coroane mici, mari, ovale, rotunde, în formă de inimă, de cruce etc.
Pe de altă parte, există foarte multe florării care pun la dispoziția clienților diverse tipuri de aranjamente florale și coroane funerare, atât fizice, cât și online. Tu nu trebuie să decât să intri într-o florărie București și să cumperi coroana care ți se pare cea mai potrivită. 

Dacă nu poți să ajungi la înmormântare, dar dorești să trimiți o coroană familiei persoanei decedate, tot ceea ce trebuie să faci este să apelezi la o florărie București online și să alegi de acolo o coroană. Este o variantă foarte rapidă și ușoară de a trimite flori familiei unei persoane decedate, deoarece acest tip de florărie funcționează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămâna. 

Pe de altă parte, cunoașterea celor mai potrivite tipuri de flori folosite la realizarea coroanelor funerare, îți permite să le alegi pe cele mai potrivite. Astfel, poți onora în cel mai frumos mod posibil persoana decedată. (P)