Cărțile reprezintă un instrument grozav pentru învățarea unei limbi străine, iar unele cărți sunt mai eficiente și mai ușoare decât altele. Dacă ați început să citiți o carte în limba engleză, iar apoi v-ați oprit după nici 10 pagini deoarece vi se părea prea greu, atunci cu adevărat ați ales o carte cu un subiect complex.

Iată care sunt cele mai potrivite alegeri de cărți pentru a învăța limba engleză:

Citiți cărți bilingve

Cărțile bilingve sau cărțile care prezintă texte pe pagini alăturate sunt de fapt aceeași poveste scrisă în două limbi. Pe o pagină, povestea va fi în limba maternă, iar pe cealaltă pagină va fi în limba engleză sau în limba străină pe care doriți să o învățați. Cum vă poate ajuta o astfel de carte? Practic, aveți la îndemână traducerea textului original. Nu va mai trebui să verificați dicționarul atunci când nu știți ce înseamnă un anumit cuvânt. De fiecare dată când aveți nevoie de lămuriri atunci când citiți povestea în limba engleză, puteți întoarce pagina la versiunea tradusă. Cele mai multe cărți cu texte bilingve sunt cărți de poezii.

Citiți cărți pentru copii

Învățarea unei limbi străine este scuza grozavă pentru a vă scufunda înapoi în tărâmul magic al basmelor și în lumea captivantă a eroilor. Cărțile pentru copii folosesc un limbaj mai simplu și sunt foarte distractiv de citit. Optați pentru cărți cu imagini, deoarece acestea vă ajută să urmăriți povestea. Dacă vă aduceți aminte care a fost cartea care v-a cucerit în copilărie și pe care nu o puteați lăsa din mâini, atunci încercați să găsiți o versiune a acesteia în limba engleză. Știți deja mai multe detalii despre lumea fictivă, despre poveste și despre personaje, așa că va fi mult mai ușor să înțelegeți ce se întâmplă atunci când citiți povestea preferată în limba engleză. De asemenea, fiind familiarizat cu intriga și cu personajele, veți economisi mult timp pentru ca nu va trebui să căutați toate cuvintele în dicționar. Deși s-ar putea să fiți dornici să citiți clasici precum Shakespeare sau Thomas Hardy, astfel de cărți nu sunt cele mai recomandate, mai ales dacă sunteți începător. Cărțile pentru copii sunt adesea un punct de plecare mult mai bun, deoarece sunt mai scurte, folosesc un limbaj simplu, au un font mare și uneori sunt prevăzute cu ilustrații. Găsiți o varietate de cărți într-un magazin cu cărți în engleză, ceea ce vă ajută să economisiți bani în timp ce învățați limba engleză. Puteți viziona și filme realizate după cărțile pe care le citiți, acesta fiind un alt mod de a învăța limba engleză.

Citiți cărți despre subiectele care vă pasionează

Atunci când învățăm o limbă străină, trebuie să lucrăm cu patru abilități, și anume ascultare, vorbire, citire și scriere. Citind o carte în limba engleză ne va îmbunătăți abilitățile de citire și de scriere. Asigurați-vă totuși că citiți cărți care se potrivesc nivelului personal de înțelegere, dar și cărți care tratează subiecte de care sunteți interesat. Poate fi vorba despre cărți thriller, despre cărți de călătorii, de gastronomie, de poezii sau de spiritualitate. Găsiți cărți care tratează subiectele de interes și care se adresează nivelului personal de înțelegere. Atât timp cât subiectul vă fascinează, veți fi mult mai înclinat să continuați să citiți, să verificați cuvintele noi, să luați notițe și să învățați cu conștiinciozitate limba engleză.

Puteți, de asemenea, să cumpărați cărți în limba engleză cât mai ieftine sau exemplare ieftine ale cărților de care sunteți interesat. Veți putea scrie traduceri, lămuriri, gânduri și tot felul de notițe pe margine, ceea ce este foarte util, deoarece notițele vă pot ajuta să vă amintiți și să nu mai repetați greșelile pe care le faceți.