Dinții de un alb orbitor nu înseamnă neapărat și dinți sănătoși. Numeroase afecțiuni dentare se pot ascunde dincolo de zâmbetul aparent intact. Locurile mai puțin vizibile ochiului liber sau prea înguste pot facilita dezvoltarea cariilor. Pot ascunde, de asemenea, imperfecțiuni precum lipsa dinților sau anomalii dentare. Încetul cu încetul zâmbetul tău va suferi asemenea unui măr care își pierde progresiv proprietățile și putrezește pe interior. Tocmai de aceea, funcționalul și estetica trebuie îmbinate cu succes pentru a oferi rezultatele excelente. La clinica stomatologică Opera Dental poți întâlni determinarea specifică pentru a ajunge la așteptările dorite. Se derulează toate activitățile necesare pentru a dobândirea unor dinți perfecți atât din punct de vedere estetic, dar și al sănătății.

Jumătatea de jos a feței tale înseamnă jumătate din identitatea ta. Îți definește personalitatea, caracterul și frumusețea. Lipsa sau forma incorectă a unui dinte afectează nu doar sănătatea orală, ci și felul cum ne exprimăm, cum arătăm, ce impresie creăm în jur, cum ne simțim, mărturisește dr. Alexandru Lupu.

Implantul dentar este una dintre metodele folosite pentru a restaura parametri normali ai sănătății dentare. În fapt, este un șurub care poate fi inserat fie în maxilar, fie în mandibulă. Are rolul de a susține coroana dentară care va fi aplicată ulterior. Materialul din care este alcatuit implantul dentar este titanul prin prisma siguranței pe care o poate oferi. Odată aplicat, riscul căderii dinților vecini va fi redus semnificativ. De asemenea, implantul dentar nu poate fi afectat de carii, ceea ce îi sporește gradul de durabilitate.

Este compus din trei elemente importante:

1.     Corpul propriu-zis al implantului – Este partea care se inserează în locul dorit. Ia forma unui șurub și cu timpul se va contopi perfect cu structura osoasă.

2.     Bontul protetic – Se află în afara structurii osoase și este aplicat pentru a putea susține coroana dentară. Va deveni insesizabil în momentul în care va fi aplicată respectiva coroană.

3.     Coroana dentară – Este componenta care are rolul de a finisa întregul proces. Îndepărtează orice probleme de ordin estetic pentru că ia forma unui dinte natural. Dacă este inserată cu grijă și profesionalism, nu se vor sesiza cu ochiul liber urmele implantului.

Oricât de mult ai vrea să le eviți, metodele de chirurgie dentară sunt soluțiile eficiente pentru definirea perfecțiunii dentare. Apelează cu încredere și nu vei regreta!