Dacă acum mulți ani erau la mare căutare living-urile spațioase și minimaliste, în ultimul timp, oamenii se reorientează către spații de dimensiuni mai mici, amenajate într-un mod extrem de cozy. Așa că, dacă ai un living mic la dispoziție și nu știi cum să îl amenajezi astfel încât să fie și funcțional și estetic, te poți inspira din sfaturile de mai jos!

Accent pus pe detalii

Un living mic întotdeauna va cuceri prin detalii, iar aici ne referim la accesorii și decorațiuni care adus un plus de personalitate spațiului. Indiferent dacă vorbim de elemente de design subtile, dar deosebite, cum ar fi o cornisa masca galerie, sau obiecte personale, precum fotografii dragi sau suveniruri din călătoriile de ținut minte, poți fi sigur că livingul tău ca atrage atenția musafirilor care îți vor călca pragul.

Cabluri inestetice mascate

Cablurile de la TV sau de la alte obiecte electronice trebuie mascate mai ales într-un living de dimensiuni mici pentru că altfel spațiul va da impresia de haos. Nu îți face griji, ai la îndemână suficiente variante estetice pentru a face asta – cel mai simplu mod prin care poți masca cablurile este cu ajutorul unor plinte decorative situate la nivelul podelei. Nimeni nu va ști că prin acele elemente de decor delicate se află cablul de la TV, de la aerului condiționat și de la un prelungitor.

Obiecte de mobilier puține

Gândește-te de ce obiecte de mobilier vei avea nevoie pentru confortul personal și concentrează-te doar pe ele. Poți avea în living doar o canapea, o măsuță de cafea, un fotoliu și o bibliotecă. Dacă sunt alese corect și amplasate la locul potrivit, vei obține un spațiu funcțional, pliat exact pe nevoile tale. Bineînțeles, la fel de funcțional poate fi și un living care se poate transforma oricând într-un home cinema sau într-o sală de jocuri video.

Finisaje în nuanțe deschise

Dacă vrei să amenajezi livingul într-un spațiu de mici dimensiuni, recomandarea noastră este să te orientezi către finisaje în nuanțe deschise care oferă iluzia unei camere spațioase. În acest fel te vei putea juca mai mult cu obiectele de mobilier și decorațiunile, fără să obții un living mult prea încărcat vizual. Dacă este posibil, optează și pentru niște ferestre mari care să asigure pătrunderea unei cantități cât mai mari de lumină naturală, mai ales dacă plănuiești să petreci mult timp aici sau chiar să și lucrezi. Nici nu știi ce minuni poate face lumina naturală asupra dispoziției și productivității tale.

Toate aceste sfaturi pot fi adaptate de la o situație la alta. Important este să alegi și să aplici doar acele informații care se potrivesc pe viziunea ta de amenajare a unui living.