Bucuresti Business a scris ca Globalpayments Romania si BCR au facut cunoscut modul prin care puteti avea întotdeauna aplicația de transformare a telefonului mobil într-un terminal POS real, în buzunar, prin intermediul aplicatiei GP Tom. Astfel, nu trebuie să mai purtați alte dispozitive cu dumneavoastra, fie că sunteți o persoană fizică autorizată sau că aveți o afacere mică.

Tehnologia NFC (Near Field Communication), care a stat la baza acestei aplicatii, poate fi utilizata si in sectorul industrial si in orice domeniu al economiei prin aplicatia KIM, dezvoltata de o companie 100% românească, KEEP IT MOBILE.

„Utilizăm o tehnologie nouă pentru trasabilitatea activităților, resurselor umane și în general a obiectelor fizice. Tehnologia se numește NFC și o avem cu toții integrată în telefoanele mobile, fiind cunoscută pentru plățile mobile, doar că noi am aplicat-o în alte scopuri.

Practic, atașăm astfel de cipuri NFC pe echipamente, scule sau locații, urmând ca printr-o simplă atingere cu telefonul mobil să avem toate informațiile în acel loc!”, a afirmat Vicențiu Corbu, CEO-ul companiei KEEP IT MOBILE.

Mai mult, prin aplicatia KIM se poate realiza inventarul obiectelor dintr-un birou in mai putin de un minut!