„Pââârtiiieee la Luna Șes!

 Așteptarea s-a terminat! Suntem emoționați să vă anunțăm că starea de iarnă s-a instalat în Stațiunea de Schi Luna Șes, iar pârtia noastră de schi este oficial deschisă de mâine, de la ora 10.00!

 Fiți gata să vă lăsați prinși de vraja zăpezii și să schiați pe pârtia pe care o așteptăm toți negreștenii și sătmărenii de zeci de ani. Este momentul să ne bucurăm împreună de primul sezon de schi la Luna Șes, un moment mult așteptat și plin de adrenalină!

 Așteptăm să vă întâlnim mâine dimineața, la ora 10.00, la baza pârtiei pentru a porni într-o nouă aventură pe zăpada proaspătă a Stațiunii Luna Șes. Nu uitați să vă bucurați de fiecare moment și să împărtășiți cu noi bucuria voastră!

 Ține-ți echipamentul pregătit și sufletul dornic de aventură, căci suntem gata să facem istorie pe pârtia noastră. Adună-ți prietenii și familia și hai să transformăm fiecare coborâre într-o amintire de neuitat!

 Vă așteptăm să ne însoțiți și să ne împărtășiți fotografii cu experiența voastră de schi – suntem pregătiți să facem schiul cel mai cool din acest sezon!

Vino la Luna Șes și trăiește visul alb al iernii!”, scria ieri, în preabulul marii inaugurări de azi, Aurelia Fedorca, primarul din Negrești-Oaș… Pentru că… iată,a „răsărit” o nouă superbă pârtie de schi în România, într-o zonă în care pitorescul și tradițiile „fac legea”!  

 La rândul său,Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, a ținut să precizeze că prima defrişare pentru acest mult-visat obiectiv s-a făcut în perioada comunistă, iar după Revoluţie proiectul a fost regândit.

Visul iniţial a pornit din anii ’80, de pe vremea comuniştilor, când s-a făcut o defrişare care astăzi este pentru telescaun, pe urmă a urmat de la începutul anilor 2000 printr-un proiect PHARE cu Borşa de achiziţionare de telescaun, pe urmă a fost un alt impuls la infrastructura de bază, mă refer la aducţiunea de curent, apă, drum, trebuia făcută o infrastructură de mai bine de 11 km până la baza pârtiei. Ultima etapă a fost defrişarea, obţinerea avizelor a durat trei ani şi multe alte piedici. Important este ca în 2024 să pornim cu o pârtie funcţională şi mă gândesc ca întreaga zonă să fie funcţională”, a detaliat Pataki.