Hai la Târg, hai la traditii!!! În zilele de 1, 2 şi 3 noiembrie 2019, între orele 10.00-18.00, Fundaţia Kogaion 115 vă aşteaptă la Târgul Moșilor de Toamnă, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă.
Neîntrecuții meșteșugarii veniţi la acest eveniment expun o diversitate de ţesături și costume tradiţionale, icoane, covoare ţesute la război, măști populare, jucării din fibre naturale, obiecte din lemn sculptat, mobilier pictat în stil săsesc, vitralii, bijuterii tradiţionale, vestimentație din piele, dantelă realizată cu suveica, așa zisa „Dantelă a reginelor”, artă practicată și de Regina Elisabeta a României.
Pentru a avea cămări îmbelșugate, dar și pentru a împărți, în aceste zile, pentru sufletele celor adormiți, vizitatorii pot găsi la târg o ofertă gastronomică deosebit de variată.
Demn de apreciat, toate regiunile țării sunt prezente prin produse specifice fiecăreia: păstrăv afumat de pe Valea Putnei, brânzeturi prospete de pe meleaguri argeșene, șvaițer din ținutul Călimanilor, preparate ieșene din carne afumată tradițional, uleiuri presate la rece din zona Clujului, pâine și cozonaci din Țara Bârsei, turtă dulce de Covasna, prăjituri de casă maramureșene, creme din miere cu roșcove de pe Valea Buzăului.
De asemenea, la târg oaspeții pot degusta și cumpăra patiserie artizanală vegană, murături și dulcețuri pe alese, fructe şi legume de sezon. Mustul și sucul de mere proaspăt stors sunt doar câteva din bunătățile care vă așteaptă să le descoperiți gustul.
În curtea din spate a muzeului, colecționarii de antichități au, ca de obicei, nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.
Ei bine, nu va lipsi nici ospăţul caracteristic oricărui Târg de Moşi, cu pastramă de berbecuț la grătar, mititei, sarmale cu mămăliguță sau bulz ciobănesc.
Copiii pot afla tainele meșteșugurilor la atelierele de creație.

Photo credit: Vladimir Bulza

În zilele de 1, 2 şi 3 noiembrie 2019, între orele 10.00-18.00, Fundaţia Kogaion 115 vă aşteaptă la Târgul „Moșilor de Toamnă”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă.