Cu aproape 8.000 de locuri bugetate scoase la concurs –  mai exact, 7.865 – Universitatea din București dă astăzi startul admiterii 2021. Cele 19 facultăți își așteaptă de astăzi candidații – absolvențide bacalaureat și de studii de licență –pentrua aplica la unul sau mai multe dintre locurile oferite în cadrulprogramelor de licență și master ale UB.

Pentru admiterea din acest an, majoritatea facultăților oferă viitorilor studenți și masteranzi un proces online de înscriere și admitere. În plus, pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea din București oferă și posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro.

Pentru programele de licență și master, concursul de admitere la facultățile Universității din București – sesiuneade vară – sedesfășoarăîn perioada 1-30 iulie 2021, iar data limită de afișare a rezultatelor este 30 iulie 2021. Precizămcă fiecare facultate are propriul calendar, cuprins în perioadele mai sus menționate, iar datele pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților.

Peste 200 de locuri, alocate de UB domeniilor prioritare de dezvoltare a României; alte 50 de locuri, la masteratul didactic

Pentru studiile de licență, Universitatea din București oferă celor interesați să studieze la una dintre cele 19 facultăți un număr de 4.515 locuri bugetate, în timp ce,pentru candidații la studii de master, UB pune la dispoziție3.350 de locuri bugetate.

Dintre acestea, peste 200 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 19 sunt destinate absolvenților de liceu proveniți din sistemul de protecție socială și 50 sunt dedicate candidaților care își doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de master didactic derulate de UniBuc.

Mai multe detalii cu privire la numărul de locuri bugetate scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile în documentul de aici (pentru licență) și în documentul de aici (pentru master).

Pentru sesiunea iulie 2021 a admiterii la Universitatea din București,în ceea ce privește studiile universitare de licență se pot distinge cinci forme de admitere:

  • Admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat în cazul Facultății de Administrație și Afaceri, al Facultății de Biologie, al Facultății de Chimie, al Facultății de Fizică, al Facultății de Geologie și Geofizică, al Facultății de Litere, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), precum și al Facultății de Psihologie și Științele Educației;
  • Admitere pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional în cazul Facultății de Filosofie, al Facultății de Geografie, al Facultății de Istorie, al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, al Facultății de Științe Politice,precum și al Facultății de Teologie Baptistă;
  • Admitere pe baza unei formule mixte în cazul Facultății de Administrație și Afaceri (Business Administration), al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), al Facultății de Matematică și Informatică, precum și al Facultății de Teologie Romano-Catolică;
  • Admitere pe baza unui interviu motivațional în cazul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”;
  • Admitere pe bază de examen în cazul Facultății de Drept.

Informații detaliate despre modalitățile de admitere la studiile de licențăale celor19 facultăți pot fi consultate aici.În ceea ce privește programele de masterdin oferta educațională a Universității din București, modalitățile de admitere pentru sesiunea iulie-septembrie 2021 pot fi accesate aici.

Campusul UB, mai aproape de studenți prin tururile virtuale 3D

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea din București le asigură, pe perioada admiterii,cazare gratuită în căminele UB, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopți.Cazarea se va face la Căminul D Grozăvești (Splaiul Independenței nr. 204) și va fi posibilă în baza prezentării, la administrația căminului, a legitimației de concurs și a actului de identitate.

De asemenea,candidații pot beneficia, alături de alte trei persoane, și de acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București, zilnic, în perioada 1-30 iulie 2021, în intervalul orar 8:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimației de participant la concursul de admitere.

Nu în ultimul rând, pentru a aduce campusul UB mai aproape de studenți și de toți cei interesați, Universitatea din București a realizat o serie de tururi virtuale 3D: Palatul Universității, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” și clădirea Rectoratului UB sunt acum la doarun click distanță și îi așteaptă pe curioși să le descopere.Lor li se adaugă Facultatea de Drept, Facultatea de Filosofie și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială. Tururile sunt disponibile aici și conțin scurte descrieri ale facultăților și a Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza”.