Performanta incredibila reusita de echipa de baschet CSO Voluntari, care a câștigat, aseara, în premieră (clubul fiind la prima participare in prima liga de baschet a tarii), Cupa României la baschet masculin, după ce a invins in finala competitiei pe CSM CSU Oradea cu scorul de 72-65 (0-16, 23-14, 27-18, 22-17).

Final 8 al Cupei a avut loc in Sala Polivalenta a Sporturilor din Cluj-Napoca, echipa lui Sasa Ocokoljic trecand in semifinale de CSU Craiova. Campioana en titre, echipa din Oradea a pierdut a sasea finala de Cupa din tot atatea jucate pana acum, ultimele 4 fiind jucate in ultimii 4 ani!

Este, credem, unic in baschet ca intr-o repriza o echipa sa nu inscrie niciun punct, iar apoi sa revina uluitor si sa isi adjudece trofeul.

Anthony Hickey, cu 17 puncte, 2 recuperări, 10 pase decisive, Marcu Badiu, 20 p, 2 rec, 2 pd, şi Vlad Moldoveanu, 19 p, 6 rec, 1 pd au fost cei mai buni jucători din tabăra ilfovenilor. De celalalta parte, cei mai prolifici jucatori pentru CSU Oradea au fost Aaron Broussard – 14 puncte, Dragan Zekovic – 11 puncte si Tudor Fometescu – 10 puncte.

La finalul întâlnirii, Marcu Badiu a fost desemnat „Superbet Player of the Final”.