CSM București a cucerit Cupa României în week-endul trecut, iar zilele acestea a mai obținut o victorie. Una de imagine, în primul rând, pentru că ”Tigrii” au reușit să-l readucă în țară pe Ovidiu Toniță, unul dintre cei mai galonați sportivi ai țării.

Jucătorul care evoluează în general în linia a doua, este fericit că a revenit în România și că își poate încheia cariera cu un titlu de campion, singurul obiectiv încă neatins de rugbyștii pregătiți de Eugen Apjok în acest sezon.

”Am venit cu gânduri mari, să reușim să câștigăm titlul. Sunt fericit că am avut oportunitatea să mă întorc de unde am plecat și că am șansa să-mi închei cariera acolo unde am fost promovat în rugbyul mare. CSM este o echipă foarte bine închegată și pusă la punct, cu jucători cu experiență, dar și cu tineri de mare perspectivă. Sunt convins că avem o echipă competitivă și că se fac eforturi pentru a ne atinge toate cele trei obiectivele… două au fost deja rezolvate, mai rămâne titlul de campioni. Atmosfera în vestiar este foarte bună, sunt mulți colegi cu care am jucat la națională mult timp, avem o grămădă de amintiri împreună”, a declarat Ovidiu Toniță.

Originar din Bârlad, sportivul a adunat 72 de selecții la echipa națională, marcând 70 puncte. A jucat în 14 meciuri la Cupa Mondială, bifând nu mai puțin de cinci ediții ale competiției supreme.

CSM a mai făcut trei mutări

Aducerea la echipă a lui Ovidiu Toniță nu a fost singura mișcare a ”Tigrilor” în această perioadă. Deținătorii Cupei României și ai Cupei Regelui au transferat un sud-african în vârstă de 31 de ani, l-au luat pe internaționalul român de rugby7, Julien Onuțu (fratele lui Nicolas, venit în 2018 la CSM București) și l-au promovat de la juniori la echipa mare pe Andrei Enache.
Sursa: csmbucuresti.ro