Clubului Sportiv Municipal București a facut doua transferuri de marca in aceasta saptamana.

Astfel, una dintre cele mai bune alergătoare ale momentului, Andrea Miklos, atletă în proba de 400 de metri, vine la CSM București. În vârstă de doar 19 ani, Andrea Miklos a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial U20 de la Tampere, la 400 de metri. În aceeași probă, noua atletă a CSM București și-a mai trecut în palmares o medalie de aur la Campionatele Europene U18 de la Tbilisi, 2016, și o medalie de argint, la Campionatul European U20 de la Grosseto, în 2017. Cu ștafeta 4×400 metri, Andrea Miklos a obținut bronzul la Campionatul Mondial Indoor din 2016 de la Portland și medalia de aur în 2017 la Cupa Europei pe echipe de la Vaasa.

Si sulițașul Alexandru Novac, în vârstă de 21 de ani, component al lotului olimpic, vine la CSM București. Alexandru Novac este cel mai bun sulițaș al României, cu peste zece titluri naționale obținute. Pe plan international, noul sportiv al CSM București s-a remarcat la Jocurile Olimpice de Tineret din 2014, de la Nanjing, China, unde a câștigat medalia de argint. După locul 2 de la Jocurile Francofone din 2017 de la Abidjan, Coasta de Fildeș, pentru Alexandru a urmat participarea la Campionatele Mondiale de seniori de la Londra.

Din 2017 și până în prezent, Alexandru Novac a îmbunătățit de trei ori recordul national la aruncarea suliței – seniori, acesta fiind de 86.37 metri, performanță stabilită la Meetingul Internațional Nembro, Italia. Acest rezultat îl clasează, la sfârșitul sezonului, în primele zece performanțe mondiale ale anului 2018 și cu șanse foarte mari de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.
Sursa: csmbucuresti.ro