Alocaţiile de hrană din unităţile sanitare aflate în administrarea ASSMB se vor majora cu 50% faţă de nivelul prevăzut în HG 851/2018. Propunerea a fost aprobată în ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ea fiind initiata de primarul general Gabriela Firea.

Creșterea a fost prevăzută pentru a compensa evoluția prețurilor la alimente și are la bază posibilitatea, prevăzută în HG 851/2018, ca unităţile administrativ-teritoriale să majoreze aceste alocații, pentru spitalele aflate în subordinea lor.

Primarul General, Gabriela Firea: “Am propus anul trecut acest proiect din dorința de a elimina conotațiile negative sau chiar peiorative ale sintagmei , dat fiind faptul că alimentația bolnavului este foarte importantă pentru eficacitatea oricărui tratament. Așa cum ne străduim să oferim tuturor persoanelor internate în spitalele administrate de Municipalitate medicamentele și materialele sanitare necesare, ne dorim ca toată lumea să beneficieze și de mese consistente, sănătoase, preparate în condiții de igienă maximă. A fost un proiect pilot, care s-a dovedit a fi foarte benefic, de aceea dorim să-l continuăm, în mod permanent”.

HG nr. 851/2018 prevede alocaţii de hrană cu valori cuprinse între 5 şi 20 de lei/zi, suma variind în funcţie de afecţiunea şi vârsta pacienţilor.

Majorarea va fi finanțată din bugetul propriu al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.