29 aprilie: O zi în care ne întoarcem privirile și inimile către VETERANII DE RAZBOI. O zi în care trebuie să ne amintim că pământul românesc e udat cu mult sânge, că fiul cuiva nu s-a mai întors niciodată acasă, pentru ca România să rămână „acasă” pentru milioane de români.

Generațiile care au apărat cu pieptul fiecare centimetru de Românie ne-au predat de mult ștafeta și ne privesc cum ducem mai departe numele țării scăldat în sângele fraților care nu s-au mai întors niciodată la casa și familiile lor.

Cu viața și libertatea lor au cumpărat viața în libertate pe care o avem astăzi. Să nu uităm că nimic nu e gratis. Și România a plătit scump pentru onoarea de a fi român.

Azi mulțumește-i unui veteran că a renunțat la tot ce avea, ca să ai tu ce el nici nu visa.

Azi, deschide-ți inima și primește acolo pasul lui, sprijinit în baston și îmbrățișează strălucirea decorațiilor ce le poartă la piept. Din ele, te-ai născut tu, din ele vine tot ceeacete bucură azi pe tine!

Respect etern eroilor noștri!

Cu acest prilej, în semn de sincer respect ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă, a transmis un mesaj emoționant:

„Stimați veterani ai celui de-Al Doilea Război Mondial,

Vă mulțumesc, în numele Armatei României, pentru credința și bărbăția cu care ați înfruntat acele vremuri de grea încercare pentru națiunea română. Generația noastră are privilegiul de a învăța de la dumneavoastră dragostea curată de țară, singura în măsură să ne lumineze viitorul.

Credința în eroi naște eroi, astfel că tinerii noștri au șansa unică de a înțelege de la dumneavoastră că fiecare poartă în suflet virtuțile patriotismului și că trebuie să pună mereu eroii înaintea lor și Țara înaintea tuturor.

Bunul Dumnezeu să vă țină sănătoși în viață, pentru a ne putea bucura inimile și sufletele multă vreme de acum înainte!

Sărbători binecuvântate!”

sursa foto: Facebook