Covoarele persane revin în forță în casele noastre. Acest tip de covor, călduros și colorat, participă în mare măsură la decorarea unei încăperi, conferind o notă etnică și elegantă deopotrivă. Multă vreme rezervat locuințelor considerate îmbătrânite, un covor persan se armonizează fără probleme cu orice stil de decor ales. În cele ce urmează îți vom spune cu ajutorul specialiștilor in covoare de la Startdecor.ro, cum poți integra acest covor atemporal în interiorul casei tale fără să greșești. În ce încăpere se potrivește, ce culori să alegi, ce stil, îți spunem tot ce trebuie să știi astfel încât covorul persan să nu mai aibă niciun secret pentru tine.Copiază HTML Copiază textul

Îmbracă-ți podeaua cu un covor persan

În living sau în sufragerie

Atunci când vrem să integrăm covoare din lână persane în interior, prima încăpere la care ne gândim de obicei este, bineînțeles, livingul. Îmbrăcămintea podelei, cel mai adesea parchet, ne permite să obținem o atmosferă călduroasă și colorată. Covorul persan are o alură chic și modernă și este ideal pentru spațiile contemporane și clasice deopotrivă. Obține un stil nu neapărat uniform și conferă o notă de farmec oriental, mai ales dacă alegi un covor oriental de culoare roșu tradițional.

Instalarea unui covor persan în living permite intensificarea atmosferei primitoare oferite de această încăpere. Așezat sub masă, o pune în valoare pe aceasta din urmă și împarte într-un mod simplu spațiul.

În dormitor

Pentru a conferi o notă de caracter și de călătorie dormitorului tău, covorul persan este un aliat de preț. Dimineața, când cobori din pat cu picioarele goale, oferă o senzație deosebit de plăcută și se integrează cu eleganță decorațiunilor în tonuri neutre precum bej, alb sau gri. Mobilierul din lemn se potrivește de minune cu un covor persan. Nu ezita să te joci cu dimensiunile, un covor mic atunci când te dai jos din pat este ideal, dar și unul în mijlocul dormitorului. În camera copilului poate crea un spațiu de joacă plăcut, moale și în tendințe în același timp.

În birou

Covorul persan poate fi așezat sub un birou pentru a crea un spațiu de lucru. Culorile și motivele sale pot varia, nu ești obligat să optezi doar pentru tonuri calde dacă decorul casei tale nu se pretează la acestea. Culorile neutre sunt din ce în ce mai căutate de cei care preferă un covor persan.

După cum am spus mai sus, covorul persan prezintă avantajul de a se integra în orice decor. Cel mai bine este să nu îl asociezi cu un mobilier mult prea vechi deoarece interiorul tău va căpăta un aspect îmbătrânit ceea ce nu este recomandat.

Stiluri și culori pentru covoarele persane

În general, în tonuri calde, covorul persan se declină în toate culorile. Îl găsim în culori diferite precum albastru, verde, auriu, roșu sau gri. Roșul tradițional nu se potrivește cu absolut orice decor. Alege motive florale simetrice. Covoarele persane moderne arborează forme geometrice, uneori asimetrice. Un lucru este cert: La Startdecor există covoare persane pentru toate gusturile și pentru toate interioarele. (P)