Mai mici sau mai mari, copiii de la Centrul de Zi “Sfântul Andrei” din Sectorul 6 au învăţat să armonizeze tainele picturii cu tradiţia ortodoxă.

Cu mâinile murdare, dar fericiţi, micuţii au luat pentru prima dată contact cu legendara tehnică a încondeierii ouălor de Paşti, ocazie cu care au creat mici obiecte de artă, s-au amuzat şi au primit laudele celor din jur. A fost o provocare și pentru educatorii care i-au îndrumat și care au reînviat din amintiri sau din sfaturile celor mai vârstnici membri ai familiei o artă pe cât de frumoasă, pe atât de amenințată cu uitarea.

“Printre inițiativele cu rol important în educarea generaţiilor mai tinere se numără și cunoașterea tradițiilor, care dau fiecăruia dintre noi sentimentul apartenenței și al identității naționale”, a spus primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Susținut de Primăria Sectorului 6, Centrul de zi “Sfântul Andrei” se adresează copiilor de vârstă preșcolară din comunitate, îmbinând serviciile de îngrijire și supraveghere pe perioada zilei, cu generoase programe educative adaptate vârstei și menite să contribuie la dezvoltarea cognitivă și emoțională a micilor săi beneficiari.

Cu mâinile murdare, dar fericiţi, micuţii au luat pentru prima dată contact cu legendara tehnică a încondeierii ouălor de Paşti.